27 / 04 / 2024

İdris Güllüce: İzmir'deki 5 kentsel dönüşüm projesinin büyük bir kısmı tamamlandı!

İdris Güllüce: İzmir'deki 5 kentsel dönüşüm projesinin büyük bir kısmı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKİ aracılığıyla İzmir'de bugüne kadar dönüşüm maliyetinin 770 milyon lira olduğunu açıkladı, "Beş projenin büyük bir kısmı tamamlandı" diye konuştu




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlığının  TOKİ  aracılığıyla İzmir'e yaptığı yatırımları açıkladı. CHP  İzmir  Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun verdiği soru önergesini cevaplayan Güllüce, TOKİ'nin İzmir'de gerçekleştirdiği inşaat faaliyetleri hakkında detaylı rakamsal bilgi verdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bugüne kadar İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 13 bin 867 konut 12 ilköğretim, 6 lise, 1 kreş, 19 spor salonu, 9 ticaret merkezi, 7 cami, 4 hastane, 1 sağlık ocağı, bin kişilik yurt binası, yemekhane, spor tesisleri ve Bornova Vergi Dairesi inşaatı uygulamalarının başlatıldığı belirtildi. Öte yandan bugüne kadar İzmir'e toplam 770 milyon liralık destekte bulunduğu bildirildi. TOKİ tarafından alınan verilere göre İzmir'de 39 şantiyede başlatılan eş zamanlı çalışmalarla kentsel dönüşüm kapsamında dev bir atılım gerçekleştirildi. Şantiye sahasına dönen İzmir'de TOKİ tarafından çalışmaları devam eden 5 kentsel dönüşüm projesinin büyük bir kısmı tamamlandı. Bu projeler kapsamında Konak-Kadifekale- Uzndere ve Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri tamamlandı. Aliağa Yenimahalle, Bayındır- Hatay-Yenice ve Tire Torbalı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri'nde ise çalışmaların devam ettiği açıklandı. 


BÜYÜKŞEHİR'E TESLİM 

Toplu Konut İdaresi proje kapsamında Konak-Kadifekale- Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Projesi kapsamında 3 bin 80 konut, 1 ilköğretim okul, 1 lise, 1 adet sağlık ocağı ve 1 cami; Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ise 808 adet konut, 1 ilköğretim okul, 1 adet lise, 1 adet spor salonu ve 1 cami yapılmak üzere toplam 3 bin 888 konut, 2 adet ilköğretim okulu, 2 lise, 2 cami, 1 sağlık ocağı ve 1 spor salonu yapıldı. Öte yandan Konak-Kadifekale-Uzundere ve Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri kapsamında yapılan konutların İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'ne satış maliyetleri baz alınarak teslim edildi. 


15 YILDA ÖDENECEK 

Konak-Kadifekale-Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 2 bin 688 konutun 120 milyon 115 bin 320 liralık bir bedelle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na 180 ay (15 yıl) taksitle TOKİ tarafından teslim edildi. Kadifekale'deki afet riskli alan tasfiye edilip park olarak tasarlanarak Büyükşehir mülkiyetinde kaldı. Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Projesi kapsamında yapılan 808 adet sosyal konutun ise, 178'i TOKİ'ye, 630 adedi ise Karşıyaka Belediyesi tasarrufunda olarak hak sahiplerine teslim edildi. 



Sabah Egeli




Geri Dön