03 / 05 / 2024

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm rayından çıktı!

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm rayından çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) değişikliğini Avrupa Birliği (AB) uyum sağladı. Güllüce. "Bu tamamen Avrupa Birliğine yüzde 99 uyumun sağlanabilmesi için çıkarılan bir yönetmenliktir.



Çevre ve Şehircilik Bakam kiriş Güllüce. Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) değişikliğini Avrupa Birliği (AB) uyum taşıllarına bağladı. Güllüce. "Bu tamamen Avrupa Birliğine yüzde 99 uyumun sağlanabilmesi için çıkarılan bir yönetmenliktir. 


Değişikliği de çok hızla yapmaya çalışıyoruz. Durmadan yönetmenlikleri adapte etmeye, uygun hale getirmeye çalışıyoruz." dedi. 


inşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği nin IİMSAD) düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi ne katılan İdris Güllüce, görüşlerini bildirmek üzere katıldığı bir programda söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Çevre mevzuatlarını çok sık değiştirdiklerini kaydeden Güllüce. "Orada tam açıklayamadığım bir şey vardı. Çevre mevzuatını çok sık değiştiriyoruz. Bu nedenle bazı sorunlar oluyor diye onu tekrarlayayım. Çevre mevzuatında hızla değişikliğe gidiyoruz. Tabi bir adaptasyon, bir uyum süreci olacak. Niye bu kadar hızlı değiştiriyoruz? 


Avrupa Birliği ne uyum fasılları içerisinde en iddialı olduğumuz yer çevre. Orada çok hızlı ilerliyoruz. Ben bu ülkedeki insanların AB'deki insanların standartlarını rahatlıkla yakalayabileceğine inanıyorum. Ama kamuda ama özelde. O yüzden yaptığımız son Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) değişikliğiyle öyle basında arkadaşlar herhalde doğru düzgün incelemeden yazmışlar. İşte ÇED kalktı o yüzden ormanlar katlediliyor filan. 

Bunların hiç birisinin gerçekle bağı yok." ifadelerini kullandı. 


•BİRİLERİNİN GAZETESİ VAR DİYE RUHSAT VERECEK HALİMİZ YOK' 


"Yani birilerinin gazetesi var diye de Siyanür akan yerleri istedikleri zaman ruhsat verecek halimiz yok." diyen Güllüce. "Bu tamamen Avrupa Birliği ne yüzde 99 uyumun sağlanabilmesi için çıkarılan bir yönetmenliktir. Çevre mevzuatımız şıı anda AB mevzuatına bu kadar yaklaşmıştır. Değişikliği de çok hızla yapmaya çalışıyoruz. Durmadan yönetmenlikleri adapte etmeye uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Halen elimizde değiştireceğimiz bazı yönetmenlikler var. Onları da değiştireceğiz. Son ÇED yönetmenliği de böyledir." şeklinde konuştu. 

•KALİTE BENİM İÇİN ÖNEMLİ' 


Türkiye'de kalitenin ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Güllüce." Kalite benim çok öneıu verdiğim bir konu. Ülkemizin de ciddi bir sorunu. Bu kaliteyi her alanda bakmak, görmek lazım. İşçilikte, malzemede kalite, mevzuatta kalite. Mevzuatta kaliteyi de belirteyim. Malzemeyle birlikte yetişmiş insan gücünün, işçiliğin kalitesinin üzerinde durmak gerektiğini çok düşünüyoruz. O yüzdende iş güvenliği kursları da açıldı. Kalitenin ehemmiyeti üzerinde saatlerce durmamız lazım. Tabi vicdani anlamda da bir kere her katmandaki grubun kalitenin bir insan hakkı olduğunu düşünmesi lazım." diye konuştu. 


•KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRAZ RAYINDAN ÇIKTI 


Kentsel dönüşümün de konuşulması gereken bir konu olduğunu aktaran Güllüce. sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm biraz siyasi malzeme yapıldı. 

Yerinde dönüşüm yok. gelişim, değişim yani ne diyorsan de. Sonuçta bu ismi telaffuz ederken siyasi malzemeye dökmenin alemi yok. Ne diyorsan de ama sonuçta yapılan iş ayııı. Bir arkadaşımızda söyle bu kentsel dönüşüm biraz rayından çıkar gibi oldu. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön