10 / 05 / 2024

İETT'ye çevre dostu garajlar geliyor!

İETT'ye çevre dostu garajlar geliyor!

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı İETT’yi çok daha büyük başarılara imza attıracak çalışmalar yürüttüklerini, alternatif enerji kaynaklarını daha fazla kullanarak 2014 yılında filolarına hibrit ve elektrikli otobüsler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.




İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı İETT’yi çok daha büyük başarılara imza attıracak çalışmalar yürüttüklerini, alternatif enerji kaynaklarını daha fazla kullanarak 2014 yılında filolarına hibrit ve elektrikli otobüsler kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Baraçlı, “Gelecek yılda İETT garajları için de projelerimiz bulunuyor. Rüzgâr türbini, güneş panelleri, yağmur suyu depolama sistemi, ısı pompası kullanımı, fotovoltaik piller gibi enerjisinin yüzde 20’sini yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanılması ile karşılayacak olan yeşil garaj projesini hayata geçiriyor, mevcut tüm garajlarımızı güneş ve rüzgar enerjisinden daha fazla yararlanmak üzere çevreci garajlara dönüştürmek üzere hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


İETT’nin 2009 yılında 205 milyon, 2010 yılında 163 milyon, 2011 yılında 113 milyon, 2012 yılında 91 milyon, 2013 yılında 45 milyon faiz gideri ödediğini, 2014 yılında ise yalnızca 10 milyon TL faiz gideri ödemesi yapacaklarını aktaran Baraçlı, bu durumun İETT’nin iyi bir maliyet yönetimi politikasıyla eski borçlarını ödemesinin ve yeni yatırımlarını da borçlanma olmaksızın yapmasının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.


İETT Kadir Topbaş döneminde 2 bin 500 yeni otobüs aldı


Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan da İstanbulluların en çok tercih ettiği metrobüs gibi, Kadıköy – Kartal Metrosu gibi yatırımların diğer siyasi partiler eleştirilmesinin düşündürücü olduğunu belirterek, “Bu çok önemli hizmetler yersiz eleştirilerle itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Ama önemli olan halkımızın ne düşündüğüdür” dedi.


Yerli otobüs alınmasının Belediye Meclisi’nde çok konuşulduğunu hatırlatan Ergün Turan, İETT’nin son iki yılda İstanbul’da 1705 tane yerli, modern otobüs alarak hizmete sunduğunu söyledi. “Bu devasa bir rakamdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyaen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Şu anda İstanbul’da hizmet veren 3 bin İETT otobüsünün 500 tanesi hariç tamamı Başkan Kadir Topbaş döneminde hizmete alındı. Yani 2004-2013 yılları arasında toplam 2 bin 500 modern otobüs alındı. Bu nedenle sayın Kadir Topbaş başkanımızla gerçekten gurur duyuyoruz. Milletimiz adına, İstanbullular adına teşekkür ediyoruz. Özellikle toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlarımıza hizmet elini uzatarak, böyle çok modern araçlarla hizmet sunulmasını sağladığı için şahsım ve AK Parti Grubu adına teşekkür ediyorum.”


İBB



Geri Dön