28 / 07 / 2024

İğneada Resort Hotel bayramda açılıyor!

İğneada Resort Hotel bayramda açılıyor!

Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında İğneada Resort Hotel'den söz ediyor...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İğneada'ya 1984 yerel seçimlerinde dönemin anamuhalefet partisi Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp ile gitmiştim. Yol bugünkü gibi iyi değildi, uzun sürmüştü. Bir gece de kalmıştık. Kalınacak yer askeri lojmanlardı. Doğru dürüst otel yoktu. Akşam denizin üzerine kurulu bir çardakta balık yedik. Sabah kalktığımızda köyün meydanında belki 100'lerce yaban domuzu yatıyordu. Kamyonlar bekleniyordu. Bakir ve fakir bir yerdi. Şimdi ise akşam saatine doğru İğneada'ya gittik. Sonbahar mevsiminin bütün güzellikleri ve renklerini lstranca ormanlarında gördük. Güneşin batışı sık sık ufukları kızıllaştırıyor. İğneada biraz daha büyümüş. Merkez ve liman tarafı diye ayrılmış. Limanda iyi bir balıkçı var. Her mevsim açık. Tepede ve en iyi manzaraya sahip. Adı Liman Restaurant. Merkez'de ise biri Karadeniz, diğeri İğneada olmak üzere kumsalda iki balıkçı daha mevcut.

 25 yıl önce balık yediğimiz yerde ise şimdi beş yıldızlı otel yükselmiş. Bu bayramda müşteri kabul etmeye başlayacak. İğneada Resort Hotel hem hafta sonu tatilleri hem de İstanbul'a yakınlığından dolayı toplantı ve kongre merkezi olarak düşünülmüş. 160 odası yanında 500 kişi kapasiteli toplantı salonları ve restoranları var. Restoranlarda balık yanında av hayvanlarından yapılma yemekler olacak. Aka Turizm otele 20 milyon lira yatırım yapmış. Genel müdürlüğünü 39 yıldır bu işin içinde olan ve 13'üncüyeni otelini faaliyete geçirecek olan Fatih Ersü üstlenmiş. Personel sayısı 90 civarında ve büyük çoğunluğu İğneadalılar'dan seçilmiş. 2.5 ay eğitimden geçirilmiş.

 Otelin faaliyete geçmesiyle İstanbul'dan feribot seferlerinin başlatılması için kollar sıvanmış. İDO'da söz alınmış. İş, uygun deniz otobüsü bulmaya kalmış. Tesis kurulduktan ve deniz otobüsleri ile 2.5 saatlik yol kısaltıldıktan sonra herhalde İğneada'ya İstanbul'dan daha çok rağbet olacak.

 İğneada'ya ismini veren ince uzun bir burun. Burnun İğneada tarafında 37 km'lik bir kumsal var. Karadeniz'in en uzun kumsalı. Deniz sığ, dalga az. Karadeniz burada sakinleşmiş. Ama bumun Bulgaristan tarafında 25 km'lik kıyı ise tam tersi. Deniz bir anda derinleşiyor. İğneada'da deniz, doğa, balık ve tesis var ama daha fazlasını da bulmak mümkün. İlginç bir yer.
Gazete Habertürk


Geri Dön