27 / 04 / 2024

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi ortaya çıktı.



İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi, ortaya çıktı. Bayrak, savcılık ifadesinde, "İmara aykırılığın giderilmemesi sebebiyle yıkım kararı alındığını şimdi sizden öğrendim. Bu yıkım kararına karşı iptal davası açılıp, açılmadığını bilmiyorum" dedi.

BUNGALOV EV 6 KİŞİYE MEZAR OLDU!

Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 Eylül'de kuvvetli yağışta Longoz Ormanları'ndaki Sisli Vadi'deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Dere içinde kurulan bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz, hayatını kaybetti. 

İğneada da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

RUHSATA AYKIRI YAPILDI!

'Sisli Vadi' adıyla kurulan ve sele kapılan 18 bungalov evin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği ortaya çıktı. Özel İdare tarafından mühürlenen işletme hakkında da yıkım kararı verildiği belirlendi.

YIKIM KARARI ALINDIĞINI ŞİMDİ ÖĞRENDİM

Yıkım kararına rağmen tesisin 'Sisli Vadi' adı altında sosyal medyada 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' ifadeleri ile yapıldığı ortaya çıktı.

Bayrak, tesise muhalif encümen üyelerinin açtığı davadan dolayı ruhsat alabilmelerinin söz konusu olmayacağını belirterek, "Bir süre sonra imara aykırılığın giderilmemesi sebebiyle yıkım kararı alındığını şimdi sizden öğrendim.'' dedi.

Burada kurulu işletmenin ruhsat problemi, yaşanan facianın sebebi olmadığını söyleyen Bayrak '' AFAD Başkan'ın da söylediği üzere 500 yılın felaketi yaşanmasa ve gölet bentleri yıkılmasa, belki çiftlikte sular biraz yükselebilirdi ancak asla tüm binaların kaybına sebebiyet verecek derecede yükselip can kaybına sebebiyet vermeyecekti. Öngörülemez bir felaketin sorumluluğu tarafıma yüklenemez.'' dedi.

İğneada da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

MİMARLIK EĞİTİMİ ALMADIM 

Sisli Vadi'nin gerçek sahibinin kendisi ve işletmecisi olduğunu söyleyen Bayrak, bungalov evlerin yapım sürecini anlattı. Bayrak, kendisinin de kaldığı büyük ev ile ahşap ev inşa ettiklerini söyledi.

2019 yılında kafeteryanın ön bölümündeki küçük göleti oluşturup, mevcut haline getirdiklerini söyleyen Bayrak '' Mimari çizimlerin tamamını kendi başıma yaptım. Herhangi bir mimarlık eğitimi almış değilim; ancak bu alana büyük ilgim vardır. İnşaatı, işletmemizdeki işçilerin hep birlikte çalışması ile tamamen kendi imkanlarımızla yaptık.'' dedi.

ARAZİ BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİSİ

Eko turistik işletmeyi kurdukların yerine zeminin daha çok çakılı bir arazi olduğunu öne süren Bayrak Tarıma elverişli olmadığı için, 2020 yılındaki ikinci başvurularından sonra da olumlu cevap almamalarına rağmen inşaatlara devam ettiklerini belirtti.

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House

Geri Dön