27 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de 1.1 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Gaziantep Şahinbey'de 1.1 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Gaziantep 2. İcra Müdürlüğü, Gaziantep Şahinbey ilçesindeki 3 arsayı toplan 1 milyon 152 bin 430 TL muhammen bedelle ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 19 Haziran 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


GAZİANTEP 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO : 2008/175 TAL.


TAPU KAYDI : Bir borçtan dolayı ipotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazlar, Gaziantep ili Şahinbey ilçesi,Kızılhisar Köyü.Parsel 2174 de kayıtlı bulunan,cinsi tapu kayıtlarında tarla olarak belirtilen parselin tamamı 19.340m2 ve Gaziantep ili Şahinbey ilçesi,Kızılhisar Köyü, Parsel 206 da kayıtlı bulunan,cinsi tapu kayıtlarında tarla olarak belirtilen,parselin tamamı 5.240 m2’dir. Taşınmazların tamamı borçluya aittir.

İMAR DURUMU : Borçluya ait bu taşınmazlardan; Gaziantep ili Şahinbey ilçesi, Kızılhisar Köyü, Parsel 2174 de kayıtlı taşınmazın imardaki durumu Şahinbey ilçe belediyesi imar Müdürlüğünün ilgili imar paftasından bakılarak incelendiğinde konu edilen parselin imar planı içerisinde olduğu, 1/5000’lik imar planında çocuk bahçesi,park,ünite merkezi,yol gibi alanlara geldiği kadastro parseli olduğu görülmüştür. Gaziantep ili,Şahinbey ilçesi,Kızılhisar Köyü.Parsel 2175 de kayıtlı taşınmazın, Şahinbey ilçe Belediyesi imar Müdürlüğünün,ilgili imar paftasından bakılarak incelendiğinde konu edilen parselin imar planı içerisinde olduğu,imar planında yapı adasına ve yola gelmekte olduğu ayrıca kadastro parseli olduğu görülmüştür. Gaziantep ili, $ahinbey ilçesi,Kızılhisar Köyü, Parsel 206 da kayıtlı taşınmazın Şahinbey İlçe Belediyesi imar Müdürlüğünün 03.04.2008 tarih ve 721/2008 sayılı imar müdürlüğü yazısında belirtildiği üzere konu edilen parselin imar planı içerisinde olduğu, imar planında park ve yol gibi alanlara geldiği ve kadastro parseli olduğu belirtilmiştir.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU :

1-)Gaziantep ili Şahinbey ilçesi, Kızılhisar Köyü, Parsel 2174 de kayıtlı taşınmaz;Borçluya ait taşınmazın tapu kayıtlarında cinsi her ne kadar tarla olarak belirtilmiş ise de parsel üzerinde tarımsal herhangi bir faaliyetin olmadığı yalnızca sürülmüş olduğu görülmüştür. Parsel Kızılhisar Köyünün güney-batısında bir tepenin üzerinde bulunmaktadır,parsel çevresinde yapılaşmaların az da olsa yeni yeni oluştuğu görülmüştür. Belediye hizmetlerinde çok az faydalanılmaktadır, yerin yüksek ve havadar oluşundan dolayı talep edilen bir konumdadır.Çevre yapılaşması,şehre yakınlığı ve imar planı içerisinde oluşundan dolayı arsa vasfı kazanmış arsa olarak alınıp satılmaktadır. Parsel üzerinde kayda değer yapılı,dikili,ekili herhangi bir şeyin olmadığı hala hazırda boş arsa olduğu görülmüştür.Bu taşınmaz şehrin güney-batısında Küçük Kızılhisar köyünde yakın batısında bir bölgede bulunmaktadır,parsel asfaltın bir arka parselidir.

2-)Gaziantep İli Şahinbey ilçesi.Kızılhisar Köyü.Parsel 2175 de kayıtlı bulunan taşınmaz; Borçluya ait bu taşınmazın tapu kayıtlarında cinsi her ne kadar tarla olarak belirtilmiş ise de parsel üzerinde tarımsal herhangi bir faaliyetin olmadığı yalnızca sürülmüş olduğu görülmüştür.Parsel Kızılhisar Köyünün güney-batısında bir tepenin üzerinde bulunmaktadır, parsel çevresinde yapılaşmaların az da olsa yeni yeni oluştuğu görülmüştür.Belediye hizmetlerinde çok az faydalanılmaktadır, yerin yüksek ve havadar oluşundan dolayı talep edilen bir konumdadır.Çevre yapılaşması,şehre yakınlığı ve imar planı içerisinde oluşundan dolayı arsa vasfı kazanmış arsa olarak alınıp satılmaktadır.Parsel üzerinde kayda değer yapılı,dikili,ekili herhangi bir şeyin olmadığı hala hazırda boş arsa olduğu görülmüştür. Bu taşınmaz şehrin güney-batısında Küçük Kızılhisar köyünde yakın Şatsında bir bölgede bulunmaktadır.parsel asfaltın bir arka parselidir.

3-)Gaziantep ili Şahinbey İlçesi.Kızılhisar Köyü.Parsel 206 da kayıtlı bulunan taşınmaz; Broçluya ait bu taşınmazın tapu kayıtlarında da cinsi her ne kadar tarla olarak belirtilmiş ise de parsel üzerinde tarımsal herhangi bir faaliyetin olmadığı yalnızca sürülmüş olduğu görülmüştür.Parsel Kızılhisar Köyünün güney¬batısında bir tepenin üzerinde bulunmaktadır, Parsel,çevresinde yapılaşmaların az da olsa yeni yeni oluştuğu görülmüştür.Belediye hizmetlerinden çok az faydalanmaktadır,yerin yüksek ve havadar oluşundan dolayı talep edilen bir konumdadır. Çevre yapılaşması,şehre yakınlığı ve imar planı içerisinde oluşundan dolayı arsa vasfı kazanmış arsa olarak alınıp satılmaktadır. Parsel üzerinde kayda değer yapılı,dikili,ekili herhangi bir şeyin olmadığı hala hazırda boş arsa olduğu görülmüştür.Bu taşınmazın şehrin güney-batısında Küçük Kızılhisar köyününde yakın batısında bir bölgede bulunmaktadır.parsel asfaltın bir arka parselidir.

TAŞINMAZLARIN KIYMETİ:

1-) Gaziantep İli Şahinbey ilçesi.Kızılhisar Köyü.Parsel 2174 de kayıtlı taşınmaz; Yukarıda özellikleri belirtilen borçluya ait bu taşınmazın günün piyasası alım satım raiçleri göz önüne alındığında değeri aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.

Arsa değeri : 64.600m2xl2.50,-TL/m2807.500,00 TL

2-)Gaziantep ili Şahinbey ilçesi.Kızılhisar Köyü.Parsel 2175 de kayıtlı bulunan taşınmaz;

Arsa değeri: 19.340 m2xl3.50,-TL/m2261.090,00TL

3-)Gaziantep ili Şahinbey İlçesi.Kızılhisar Köyü.Parsel 206 da kayıtlı bulunan taşınmaz; Yukarıda özellikleri belirtilen borçluya ait bu taşınmazın günün piyasası alım satım raiçleri göz önüne alındığında değeri aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.

Arsa değeri: 5.240 m2xl6.00,-TL/m283.840,00TL

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satışa konu taşınmazlann; Birinci satışı 19.06.2012 Salı günü;

a-) Kızılhisar Köyü.Parsel 2174 de kayıtlı taşınmaz; Saat :10.00 ile 10.10 arasında

b-) Kızılhisar Köyü.Parsel 2175 de kayıth taşınmaz; Saat:10.20 ile 10.30 arasında

c-) Kızılhisar Köyü.Parsel 206 da kayıtlı bulunan taşınmaz: Saat: 10.40 ile 10.50 arasında Gaziantep Yeni

Adliye Binası içi Büyükşehir Belediyesi Mezat Salonu’nda açık artırma suretiyle yapılacaktır.

Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satı$ giderlerini geçmek şartıyla en çok artırana ihale edilecektir. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaması halinde en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile,

Satışa konu taşınmazlann; İkinci satışı 29.06.2012 Cuma günü;

a-) Kızılhisar Köyü.Parsel 2174 de kayıtlı taşınmaz; Saat:10.00 ile 10.10 arasında

b-) Kızılhisar Köyü.Parsel 2175 de kayıtlı taşınmaz; Saat: 10.20 ile 10.30 arasında

c-) Kızılhisar Köyü.Parsel 206 da kayıtlı bulunan taşınmaz; Saat: 10.40 ile 10.50 arasında aynı yerde ikinci

artırması yapılacak ve bu artırmada da muhammen bedelin % 40 ‘nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları

toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla en çok artırana ihale edilecektir.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa

satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale Damga resmi, %18 KDV,taşınmaz tahliye ve teslim masrafları ile tapu harçlarının 1/2 si alıcıya aittir.Tellaliye.tapu harçlannın geriye kalan 1/2 si, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Taşınmaz üzerindeki rehin ve hacizler kaldırılarak ihale alıcısı adına tescili istenecek, rehin alacaklısının alacağı, Medeni Kanun ve İİK.'nun hükümleri gereğince öncelikle ödenecektir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkuller üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasında ki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden, müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi, ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-işbu ilan tapuda adresi bulunamayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunmayan adli tebligatı iade edilen tüm ilgililere tebliğ yerine kaimdir.

7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/175 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03.05.2012

(İc.İf.K.126)

(*) ilgililer Tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik örnek No : 27

B:29162 www.bik.gov.tr 


tıklayın 


Geri Dön