28 / 04 / 2024

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.



Seçim sonrasında yaptığı ilk açıklamada, “Döviz üzerindeki baskı kaldırılmalı” diyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk ekonomisinin içinde olduğu darboğazdan kurtulmasının, yıllık 130 milyar doları aşan dış ticaret açığını indirilmesi için yabancı yatırımın artmasının zaruri olduğunu ve uluslararası piyasaların yakından tanıyan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çalışma alanında özgür bırakılması gerektiğini söyledi.

 İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olabilecekken potansiyelini gerektiği kadar kullanamadığının altını çizen Eskinazi, “Hazine ve Maliye Bakanı olan Sayın Mehmet Şimşek uluslararası sermaye tarafından yakından tanınan ve kredibilitesi olan biri. Görevi devralırken, söylediği; “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme haricinde bir seçeneği kalmamıştır” sözü Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumu çok net ortaya koyuyor. Bakan Şimşek’in bu mesajı bir yandan Türkiye’ye bir yandan da uluslararası sermaye çevrelerine verdiğine düşünüyorum. Her iki kanadın da bu mesajı doğru okuması, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkmasını hızlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön