11 / 05 / 2024

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın deneyimli ve dış ticareti iyi bilen biri olduğunu aktaran Eskinazi, “Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’ın önderliğinde, hedef pazarlarda yeni organizasyonlarla ihracatta yeni rekorlar kıracağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi.

 İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

ERTAN: “ENERJİ FİYATLARI DÜŞÜRÜLMELİ”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Yalçın Ertan, enerji yoğun kullanan demir-çelik sektörünün geçen senenin ekim ayından bugüne enerji maliyetleri yüzünden rekabetçiliğini kaybettiğini savundu. “Enerji fiyatlarında küresel arenada yaşanan indirimler Türkiye’de aynı oranda yansımadı” şeklinde konuşan Ertan, “Navlun fiyatlarının da inmesiyle beraber Uzakdoğu bizden daha avantajlı ve rekabetçi duruma geldi. Hammadde ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 70 kadarını ithalatla karşılamaktayız. İhraç gelirlerimizin yüzde 40 kararını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) bozdurma zorunluluğu var. TCMB, kaynaklı kredi kullandığımız takdirde bu oran yüzde 80’e ulaşıyor. Döviz kurlarında alış ve satış fiyatlarında yüzde 8-10 bandında fark bulunuyor. TCMB’ye dövizimizi bozdurmamızın ardından ithalatımızı yapmak için serbest piyasadan yüzde 8-10 bandında fark vererek döviz almak zorunda kalıyoruz ama sektörümüzde kâr marjları bu seviyelerin çok altında. Bu yüzden zarar ediyoruz. Bugün AB’deki üreticilerle bile rekabet edemez hale geldik. Yeni hükümetten bu konularda acil çözümler talep ediyoruz” dedi.

Aile Bakanı’ndan son dakika müjdesi geldi! Bu ödemeyi alanların hesabına 1.000 TL daha yatacak!

İkramiye alacaklara müjde! Bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu! Bu tarihte hesaplara para yatacak!

ŞOK’ta Cif tüm yüzeyler 29,50 TL’ye, fırın ve ocak temizleyici 19 TL’ye, takım çantası 100 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön