Sektörel

İhracatta finansman sıkıntısı patladı: İhracatçılar can çekişiyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, finansmana erişimde sorunlar olduğunu dile getirdi. Gültepe, “Farklı endişelerle kredi kaynaklarını dövize çevirenler olabilir. Ancak bu endişeli azınlığın yaptığı yanlışların cezasını bütün ihracatçılarımızın ödemesi doğru değil” dedi.İHRACATIMIZI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR2023’ün ilk yarısının enerji krizi ile durağanlığın en çok hissedileceği dönem olacağına işaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe, “Neredeyse tüm dünya ülkelerinin merkez bankaları parasal sıkılaşmaya gitti

2022 Haziran ayındaki genel kurulda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı seçilen Mustafa Gültepe, basınla bir araya geldiği ilk toplantısında güncel sorunlara ilişkin görüşlerini dile getirirken finansman sorununa dikkat çekti.

İHRACATIMIZI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

2023’ün ilk yarısının enerji krizi ile durağanlığın en çok hissedileceği dönem olacağına işaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe, “Neredeyse tüm dünya ülkelerinin merkez bankaları parasal sıkılaşmaya gitti. Bu durumda en büyük pazarımız olan Avrupa ülkelerinde talebin baskılanması ihracatımızı olumsuz etkileyebilir” dedi.

Bu yıl rekorlar kırdıklarını ve sekiz aylık ihracatın 165.7 milyar dolar olduğunu belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe, 300 milyar dolarlık ihracat hedefi için ise yatırım finansmanına ihtiyaç olduğunu söyledi. Ancak kullanılan kredilerin dövize yatırılması endişesiyle bazı düzenlemeler yapıldığını ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe, bu kararların olumsuz etkilerini ise şu maddelerle sıraladı:

Ayrıca küresel korona virüs salgınıyla birlikte küresel ekonomide büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girildiğini de vurgulan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe, Türkiye’nin bu süreci fırsata çevirebilmesi için çok hızlı hareket etmek zorunda olduğunu ekledi ve sözlerine şöyle devam etti:

ABD ve Avrupa Birliği’nde daralmanın yarattığı fırsatlar da var. Enerji krizi nedeniyle üretimde düşüş olacağı sinyalleri var. Hane halklarının alım gücündeki düşüş sınırlı kalırsa bu şartlar bazı sektörlerimizde ihracatımızı olumlu yönde etkileyebilir.  

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

 Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor  

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı   

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?