14 / 05 / 2024

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.



20 SEKTÖRÜN İHRACATI YÜKSELDİ

Almanya’ya en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirirken, 231 milyon 138 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon ikinci, 160 milyon 898 bin dolarla demir ve demir dışı metaller üçüncü, 119 milyon 617 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri dördüncü sırada yer aldı. Sektörlerin Almanya'ya yaptığı ihracatın artış oranlarına bakıldığında, 20 sektör bu ülkeye gerçekleştirdiği dış satımı artırdı. İhracat artışında başı 112 milyon 397 bin dolarlık yükselişle otomotiv endüstrisi çekti.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön