06 / 05 / 2024

İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman bitecek?

İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman bitecek?

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 2015 yılı eğitim yatırımları programı kapsamında yer alan okullarda gerçekleştirilen bakım, onarım ve yeni okul yapım ile deprem güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.



İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 2015 yılı eğitim yatırımları programı kapsamında yer alan okullarda gerçekleştirilen bakım, onarım ve yeni okul yapım ile deprem güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi. 


İlk olarak ödeneği II Özel İdaresi tarafından karşılanan Sivas merkez 24 derslikli İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyon inşaatını gezen Ayhan ve beraberindekiler, okul hakkında yüklenici firmadan bilgi aldı. Okulun ihalesi öncesinde Kılavuz Mahallesinde kamulaştırma çalışmasına gidildiğini hatırlatan Ayhan, daha sonra projenin yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini, bakanlığın uygun görmesinin ardından yatırım programında olan ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yürütülen okul ve pansiyonun ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Binanın mimarisinin ilimizin sivil dokusuna uygun şekilde hazırlandığını, Selçuklu dönemi yapılarını anımsatan binanın Sivas'ın tarihi geçmişini hatırlatacağını vurgulayan Ayhan "İki ay içerisinde okulumuz bitecek. İç tefrişatmın ardından okulumuz hazır hale gelecek. Yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım. İlimize hayırlı olsun." dedi. 


Daha sonra Örtülüpınar Mahallesi'ndeki Reşat Şemsettin Sirer İlk Okuluna geçen Genel Sekreterimiz Ayhan, idarece gerçekleştirilen büyük çaplı bakım onarıma ek olarak yapılan çok amaçlı salonu gezerek bilgi aldı. 9 derslikli okulda öğrencilerle de bir araya gelen Ayhan, çocuklarla bir süre sohbet etli. 


Ardından Çiçekli Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesinde yapımı devam eden Halil Rıfat Paşa Ortaokuluna geçen Ayhan, burada yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bodrum, zemin kat, 1. ve 2. kat olmak üzere toplam 3 bin 800 metrekare alanda 16 derslikli inşa edilen okuldaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Ayhan, ilimizde 2015 yılı eğitim yatırımları programı kapsamında bakım onarım gerektiren okulların yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır hale getirildiğini söyledi. Bu yıl 105 adet okul onarımının gerçekleştirildiğini ifade eden Ayhan, 4 yıldır Sivas İl Özel İdaresinin diğer kurumlarla beraber Valiliğin koordinesinde onarım konusunda ülkemize örnek olduğunu dile getirdi. İlimizde 26 yeni yapım okul bulunduğunu ifade eden Ayhan, bu okulların proje bedellerinin 80 milyon TL'nin üzerinde olduğunu söyledi. 


26 okulun ise ihale ve proje çalışmalarının sürdüğünü toplamda ise 502 dersliğin ilimize kazandırılacağını ifade eden Ayhan, "Bu rakam ile ilimiz derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının çok çok altında olacak." dedi. Eski okullarında yenilenerek modern teknoloji ile depreme dayanıklı, fiziki altyapısı güçlü binalar haline getirildiğini dile getiren Ayhan, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin ciddi manada emek ve gayret sarf ettiğini sözlerine ekledi. 


Sivas Lonca


Geri Dön