02 / 05 / 2024

IKEA, Hamburg'da sokak arasını seçti

IKEA, Hamburg'da sokak arasını seçti

Dev mobilya mağazalarını kent merkezi dışına açmayı tercih eden IKEA, Hamburg'da sokak arasını tercih edince Türk esnaf 'İşimiz azalır' diye ayağa kalktı



İsveçli dünya devi IKEA mobilya mağazası, Almanya'nın Hamburg kentinde bir sokağa şube açmak isteyince gurbetçi Türkler ortalığı ayağa kaldırdı. Kent merkezlerinin dışında dev boyutlarda mağazalar açan IKEA, Hamburg'da daha çok Türkler'in yaşadığı semt olarak bilinen Altona'nın Grosse Berg Sokağı'nda mağaza açmak isteyince Türk esnaf, 'bizim işler bozulur' diyerek karşı atağa geçti. Olayın büyümesi üzerine Hamburg Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız,  Sol Parti Başkan Yardımcısı Norbert Hackbusch, Hamburg Hür Demokrat Parti (FDP)Altona İlçe Meclis Üyesi Martin Scharlach ve belediye yetkilileri semt sakinleriyle bir araya geldi. Türk ve Alman esnafın derdini dinleyen Yıldız, Alman hükümetine şu çağrıda bulundu: Sokakta bulunan, şimdiki değeri 2.5 milyon euro olan eski Karstadt binasına IKEA mağazasının açılması sokakta diğer tüm esnafın kepenklerine kilit vurmasına neden olur. Böyle büyük bir mağazanın açılması, semtteki küçük ölçekli işyerlerini batırır. İnsanlar dışarıda 1 euroya içtiği kahveyi IKEA'da 50 cente içeceği için dışarısının önemi kalmayacak. Zaten sokakta problem olan park sorunu da daha da büyüyecek. Altona, çok kültürlülüğün yaşadığı bir semt ve küçük esnaf da semtin bir özelliği. Hükümetin bu özelliği korumaya almasını talep ediyoruz.

Bizdekinde pazar kahvaltısı 3 TL
UCUZ ev mobilyası satmakla tüm dünyada büyük bir üne sahip olan IKEA mağazalarının bünyesindeki restoranlarda yemek, kahvaltı ve sıcak içecek fiyatları da piyasa ortalamasına göre çok uygun.  Türkiye'deki ilk şubesi olan İstanbul Ümraniye IKEA mağazasında kahvaltı tabağı sadece 3TL. Bir kere ücret ödenerek alınan çay ve kahve gibi içecekler ise sınırsız içilebiliyor. Bu yüzden IKEA restoranları mobilya satmasa da haftanın yedi günü tıka basa dolu oluyor.
Sertaç Akdoğan/Akşam


Geri Dön