Ekonomi

İki büyük banka iflas etti iddiası! Milyonlar parasını çekmeye başladı!

Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında bulunan iki dev banka için iflas iddiası geldi. İki büyük bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti.İki bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Deutche Bank ve Credit Suisse'in hisseleri 2008 krizi seviyelerinin dahi altına düştü. İki bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşı ardından, Rusya'ya karşı başlattıkları yaptırımlar sonrası enerji kriziyle boğuşan Avrupa yeni bir kriz tehlikesi ile karşı karşıya. Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan İsviçre Bankası Credit Suisse ve Alman Deutsche Bank'ın zor durumda olduğu iddia edildi.

HİSSELERDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

İki bankanın hisselerinde yaşanan büyük düşüş sert bir şekilde devam ederken, Deutche Bank & Credit Suisse hisseleri 2008 Krizi seviyelerinin dahi altına düşmüş durumda. Uzmanlar bu iki bankada yaşanan durumla ilgili olarak 'Lehman 2.0?' olacak şeklinde sorular soruyor?

 

 

İFLAS RİSKİ SÖZ KONUSU

Sektörün önde gelen uzmanlarına göre iflas risklerinin bile bulunduğu iddia edilirken, sosyal medyada dolaşan bir iddiaya göre ise; Papa Francis Vatikan’ın tüm finansal varlıklarının içlerinde ağırlıklı olarak Credit Suisse ve Deutsche Bankın da bulunduğu kuruluşlardan Vatikan bankalarına çekilmesi talimatını verdiği yönünde.

BANKAYI KURTARMAK İÇİN KÜÇÜLME SÖZ KONUSU

Öte yandan Credit Suisse yönetimi, zor durumdan kurtulmak için Credit Suisse’yi küçültmeyi planladıkları söyleniyor. Banka yöneticileri 27 Ekim’de ana hissedarlara küçülme planı sunulacak. Uzmanlar, yaklaşık 900 milyar dolarlık kaldıraçlı işlem taşıdığı tahmin edilen bankanın şu an için bankanın normale dönme şansını çok zayıf gördükleri dile getiriyor.

 

LEHMAN OLAYI NEDİR?

15 Eylül 2008 tarihinde iflasını açıklamasıyla 613 Milyar USD borcu ile ABD tarihinin en büyük iflası meydana geldi. İngiliz Barclays bankası, Lehman Brothers'a ait ticari işlemler ve yatırım bankalarının bir kısmını 1.75 milyar dolara satın aldı.

Samsung Galaxy A53'e 1.000 TL indirimle sahip olun! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

Satıştan kalkan iPhone 11 Carrefoursa’da! Hem de indirimli fiyatıyla! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

Hakmar Express’de büyük indirim! Ayçiçek yağında görülmemiş rakam! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…