Genel

Jetle künefe söylüyordu ünlü iş insanı iflasını istedi

Ekim Alptekin’in EA Mühendislik Müteahhitlik İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin iflasına İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi karar verdi. Bilirkişi gelen veriler ışığında, Mehmet Karasu’nun ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işlettiğini sadece tacir sıfatına haiz olduğunu göstermediğini ifade etti.Tarafından direkt doğruya iflas talebiyle açılan dava dosyasındaki bilgilere bakılırsa EA İnşat şirketini iflasa götürmüş olan olaylar şu şekilde anlatıldı:Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine nazaran Beykoz Anadolu Hisarı’nda 8 daireli projenin giriş katında bulunan 2 dairenin satışı mevzusunda Yelena E

İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi’ne geçtiğimiz yıl Yelena E. Tarafından direkt doğruya iflas talebiyle açılan dava dosyasındaki bilgilere bakılırsa EA İnşat şirketini iflasa götürmüş olan olaylar şu şekilde anlatıldı:

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine nazaran Beykoz Anadolu Hisarı’nda 8 daireli projenin giriş katında bulunan 2 dairenin satışı mevzusunda Yelena E., eski unvanı M Karasu İnşaat yeni unvanı EA Mühendislik Müteahhitlik İnşaat firması ile bir milyon 100 bin euro artı KDV karşılığı 2011’de anlaştı. Sözleşmede Mehmet Karasu da inşaat şirketine kefil olarak bulundu.

İFLASINI İSTEDİ

Daireler sözleşmeye nazaran 3 yıl içinde teslim edilecekti. Ancak daireler Yelena E.'ye teslim edilmedi.
Yelena E., inşaat firmasının haklarını ihlal eden hileli muamelelerde olduğunu, sözleşmede yer alan ödemelerin kendisine yapılmadığını ileri sürerek doğrudan doğruya iflas davası açtı.

Yelena E., dairelerin teslim edilmediği benzer biçimde sözleşmede yer edinen maddeye bakılırsa aylık 2 bin dolardan 65 aylık kira bedelinin de ödenmediğini anlattı.

BİLİRKİŞİDEN İFLAS GÖRÜŞÜ

Bilirkişi gelen veriler doğrultusunda, Mehmet Karasu’nun ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işlettiğini sadece tacir sıfatına haiz olduğunu göstermediğini belirtti.

Bilirkişi dava yönünden zamanaşımının dolmadığını, davacı Yelena E.'nin firma defterlerinde alacaklı olarak gözüktüğünü belirterek şirketin iflasına karar verilebileceği görüşünü raporunda sundu.

Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmaya taraf avukatları katıldı. 

EKİM ALPTEKİN: PROJE DEVAM EDİYOR

Ekim Alptekin ifadesinde, “Ben şirketi 2012 yılı sonucunda devraldım. Daha önce firmanın sahibi Mediha Karasu idi. Dava konusu arazide Bey Konak Evleri projesi halen devam etmektedir, şirketimin kayıtlarına nazaran davacının şirketime bir milyon dolar borcu görünmektedir. Davacıdan ne sebeple alacaklı olduğumu bilmem muhasebe kayıtlarından bana bildirilen malumat bu şekildedir. Ben fiilen firması 2017 yılı itibariyle yönetmeye başladım, davacı taraf ile 2018'de tanıştım, davacı taraf iyi niyetli değildir, davanın reddini istek ediyorum” dedi.

AN İTİBARİYLE İFLAS KARARI

Mahkeme Mehmet Karasu tarafından tacir sıfatı taşımadığı için usulden davayı reddetti. EA Mühendislik Müteahhitlik İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.'nin 12 Ekim 2022 günü, saat 14:30 itibariyle iflasına kabul eden mahkeme İstanbul Anadolu İflas Müdürlüğüne makale yazılmasına da karar verdi.