28 / 10 / 2024

İki şehirdeki deprem konutları için müjde geldi! Kilis ve Şanlıurfaki deprem konutları teslim edildi!

İki şehirdeki deprem konutları için müjde geldi! Kilis ve Şanlıurfaki deprem konutları teslim edildi!

Deprem konutları için bir müjde daha geldi. Kilis’te yer alan 1.920 konut ve Şanlıurfa’da yer alan 363 konut sahiplerine teslim edildi.




Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan deprem konutları için teslim müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kilis’te yer alan 1.920 konut ve Şanlıurfa’da yer alan 363 konut sahiplerine teslim edildi. İşte detaylar…


KİLİS’TE 1.920 KONUT TESLİM EDİLDİ

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kilis'te 1920 konut hak sahiplerine teslim edildi.
Bakanlık tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra Kilis'te, deprem konutlarının inşasının ve tamamlanan konutların tesliminin sürdüğü bildirildi.

Yapılan açıklamada, 1920 konutun hak sahiplerine teslim edildiği ve 2 bin 686 konutun inşasının devam ettiği belirtildi.

Diğer bir taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kilis'te inşası tamamlanan konutların görüntüleri ve hak sahiplerinin görüşlerini içeren bir videoyu paylaşarak, hak sahiplerinden Hüsne Beşenk'in "Evladımız bıraksa Cumhurbaşkanı bizi bırakmıyor." sözlerine dikkati çeken Bakan Murat Kurum, "Hüsne teyzemiz gibi her bir annemiz bize Cumhurbaşkanı'mızın emaneti. Onun verdiği sözleri yere düşürmeyeceğiz. En son anahtar da teslim edilinceye kadar hiçbir depremzede kardeşimizin elini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

İki şehirdeki deprem konutları için müjde geldi! Kilis ve Şanlıurfaki deprem konutları teslim edildi!

ŞANLIURFA’DA 363 KONUT TESLİM EDİLDİ


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa Eyyübiye'de inşaat çalışmaları tamamlanan toplamda 363 konutun anahtarları depremzedelere teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Şanlıurfa'da, 10 bin 538 yapı; yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı şekilde tespit edildi. Bu kapsamda hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerdeki depremzedeler için depremden hemen sonra konut yapımı için çalışmalar başlatıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez ilçeler Eyyübiye'de 3 bin 202, Karaköprü'de 733, Birecik ilçesinde 534 olacak şekilde toplam 4 bin 469 konut, etaplar halinde inşa ediliyor. Tünel kalıp sistemiyle 3 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde inşa edilen konutların bulunduğu bölgelerde; çocuk oyun ve spor alanları, otopark, yeşil alanlar ve dükkânlar da yer alıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre evlerine yerleşen depremzede aileler, kış ayları öncesi sıcak yuvalarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

ŞİMDİKİ EVLERİMİZ ESKİ EVLERİMİZDEN DAHA İYİ OLDU

Depremzede Mustafa Tumbul konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, gereken her şeyi yaptılar. Bir sene içerisinde evlerimizi bize teslim ettiler. Şu anda yuvamızda oturuyoruz. Şu andaki konutlarımızın parkı geniş, oyun parkuru var. Eski evimizden daha güzel, daha mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Depremzede Zemzem Tumbul da açıklamasında "Bizim her şeyimiz dört dörtlük oldu. Elektriği, suyu, doğalgazı; Allah yapandan da edenden de razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Söz verdi, yıl sonuna doğru bize konutumuzu verdi. Çok şükür sevinçliyiz." dedi.

 

Kazakistan vatandaşları 2024’ün ilk 9 ayında Türkiye'den bin 779 gayrimenkul aldı!

Gayrimenkul piyasası önümüzdeki 2 ay büyük fırsatlara gebe!

Sahte altın korkusuna son! Ekonomist Muhammet Bayram açıkladı! Altınlarınızı buradan alın! 


Geri Dön