Otomobil

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?

Araç fiyatları gündemde yer alıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarına dair detaylar araştırılıyor. İşte detaylar!

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları artacak mı? şeklindeki sorular araba almak isteyenler tarafından sürekli soruluyor.

İşte OSD Başkanı Cengiz Eroldu’nun konuya dair yaptığı açıklamalar…

ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarına dair araştırmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı'na motorlu araç ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar çıkarma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklikler öngören tebliğle, tebliğin üçüncü bölümünden yer alan ‘vergi oranı ve yetki’ başlıklı maddede değişiklikler yapıldı. Maddedeki ‘Bakanlar Kurulu’ yeri “Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirildi ve ÖTV (II) sayılı listede daha önceki uygulamada yer verilen Bakanlar Kurulu’nun ‘motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme’ yetkisi, Cumhurbaşkanınca ‘ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme’ olarak tekrardan düzenlendi.

ARAÇ FİYATLARI ARTAR MI? İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI ARTAR MI?

ÖTV indirimi olup olmayacağı araştırılırken OSD Başkanı Cengiz Eroldu bu konuya dair açıklamalar yaptı. Dünya gazetesinin haberine göre, Eroldu, kısa vadede bir ÖTV indiriminin gündeme gelmesi mümkün görünmediğini söyledi.

OSD Başkanı Eroldu yaptığı açıklamasında "Bana, şu andaki ortamda biz gidip bir yandan mal yetiştirmezken, bir yandan da 'ÖTV'yi indirelim' söylemleri doğru gelmiyor. ÖTV konusunda en güncel bilgiye Maliye Bakanlığı sahip. Hangi vergi diliminde ne kadar araç satılıyor bizden daha iyi biliyorlar. Şimdi de Türkiye'de belli bir talep var. O talep bu kadar hızlı devam ettiği müddetçe ve bir de ülkenin mali bilançosunu düşündüğümüz zaman ÖTV indirimi çok rasyonel değil. Ama belli bir noktadan sonra talep düşmeye başlayacak, o zaman da konu değerlendirilebilir diye düşünüyorum” dedi.

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Artık düşünülmüyor bile!

Engelli emeklilik şartları nelerdir?

Altın fiyatlarında son durum! Hareketlilik şaşırttı! İşte detaylar!