17 / 05 / 2024

İkinci el araba fiyatları uçuşa geçti; Peki bu yükseliş ne kadar daha sürecek? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

İkinci el araba fiyatları uçuşa geçti; Peki bu yükseliş ne kadar daha sürecek? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Döviz kurundaki yükseliş hızının yavaşlamasıyla ikinci el otomobiller de altın, dolar, euro gibi bir yatırım aracı oldu.



FİYATLARDA DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR!


Yalçın, Türkiye'de ikinci el otomobil piyasasının talebin hala oldukça yüksek olduğunu ve bu trendin seçim sonrasında da devam edeceğine işaret etmektedir. Bu durum, ikinci el araç piyasasında satın alınabilecek araç sayısının sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır. Talep, arzı aşan bir seviyede olduğu için fiyatların düşmesi beklenmemektedir.

Döviz kurlarındaki artışlar, sıfır kilometre araç fiyatlarını da etkilemektedir. Sıfır araç fiyatlarındaki yükseliş, ikinci el araçların değerine doğrudan etki etmektedir. Ayrıca, aracın markası, yedek parça bulunurluğu ve servis ağı gibi faktörler de ikinci el araç fiyatlarını etkileyen önemli unsurlardır.

Yalçın, ikinci el otomobil piyasasında fiyatların düşüş beklenmediğini ve talebin devam edeceğini belirtmektedir. İnsanların paralarının değerini korumak amacıyla otomobile yatırım yapma eğilimi, bu trendin arkasındaki güçlü faktörlerden biridir. İkinci el otomobil piyasasının talep ve arz dengesindeki bozulmalar, fiyatların daha da yükselmesine neden olabilir.


Geri Dön