Otomobil

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.el) satma konusunda bir hazırlık yaptıklarını duyurdu

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, , İstanbul'da düzenlenen Automechanika Istanbul fuarında, Türkiye'de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2. el) satma konusunda bir hazırlık yaptıklarını duyurdu. Fransa’da ‘refactory’ diye bilinen sistem, araçları yenileyip fabrika garantisiyle tekrardan satmak anlamına geliyor.

Türk otomotiv sanayisinin dünyanın en önde gelen otomotiv sanayilerinden biri olduğunu söyleyen Doğu, "Özellikle yenileme pazarındaki sanayimiz son derece güçlü. Renault Grubu olarak Türkiye'de birçok tedarikçiyle çalışıyoruz. Zaten Türkiye'de 52 yıllık varlığımızla Türkiye'den milyarlarca avroluk parça aldık"  ifadelerini kullandı."

Türkiye'de yedek parça sektöründe imalat yapan firmaların son derece güçlü olduğunu belirten Doğu şöyle devam etti: "Bu sektörün içinde doğmuş, bütün kariyerini bu sektöre vermiş bir kişi olarak küçücük firmaların artık çok büyük ihracatlar yaptığı ve dünya çapında oyuncular olduğunu görmek beni çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor."
Doğu, üretici firma olarak belli bir yaşa gelen araçları yenileyerek tekrar satışa sunma konusunda da şöyle konuştu: "Şu andaki sıkıntı; ikinci elde araç bulunmuyor. Yani bu sistemi açtığınız zaman ikinci elde araç yoksa nasıl yenileyeceksiniz gibi konular var. Açmak için doğru zaman mı, değil mi, onu düşünüyoruz ama planlarımızda var." 

Araç bulunurluğunun sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde bir sorun olduğuna dikkat çeken Doğu, şunları kaydetti: "Dünyanın çoğu yerinde ikinci elde araç bulunamıyor. Çünkü insanlar yeni araç alamıyor. Yeni araç alamayınca mecburen aracını tekrardan tamir ettirip daha uzun mesafede kullanmaya başlıyor. Önümüzdeki zamanda hükümet ve devlet yetkililerimizle çalışıp sektör olarak, vergi politikalarının özellikle giriş seviyesindeki araçlar için daha ulaşılabilir hale getirilmesine birlikte çalışacağız. Bunu başarmamız gerekiyor."

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolar için bu kez iki tarih iki de rakam verdi! 1994’ten daha sert olacak

Hesap kitap yapmaktan yorulan emekli ve memurun beklediği gün geldi! İşte emekli ve memur zam oranları

Milyonlarca asgari ücretli dört gözle bu haberi bekliyordu! Erdoğan’ın masasındaki zam oranı ortaya çıktı