29 / 04 / 2024

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

11 yıl önce Van’da meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren uçaktan haber var. Arızalandığı için Erzurum Havalimanı'nda kalan uçak, ihale yöntemiyle satılacak. Dev uçak için istenen bedel 400 bin lira olarak açıklandı.



Van'da 11 yıl önce meydana gelen deprem nedeniyle, birçok ülkeden yardım malzemeleri gönderilmişti.  Yardımların afet bölgesine ulaştırılması için en yakın havalimanının bulunduğu Erzurum'da yardım köprüsü oluşturulmuştu. Yardım gönderen ülkeler arasında Gürcistan da vardı. Gürcistan’dan 30 Ekim 2011'de çadır yüküyle havalanan ve gece saatlerinde Erzurum Havaalanı'na iniş yapan SKY Georgia Airlines firmasına ait "Ilyushing Il-76TD" tipi nakliye uçağı, yükünü boşalttı ancak bir daha havalanamadı. Çünkü parka çekilirken aprondaki Kırgızistan uçağının kanadına çarpmıştı.

TAM 11 SENEDİR HAVALİMANI APRONUNDA BEKLİYOR

Talihsiz kazanın ardından kokpitte oluşan hasarın onarılması ve uçağın yeniden Gürcistan'a dönebilmesi için, uçak havalimanındaki parka çekilmişti. Yıllardır tamir edilmeyen ve kokpit bölümünün üzeri örtülen uçaktan nihayet haber var.

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye de...

SİGORTA ŞİRKETİNDEN OLUMLU SONUÇ ALINAMADI

Konuyla ilgili tüm yazışmalardan uçağın sigorta şirketiyle yaşanan sorunlar nedeniyle bir sonuca ulaşılamadı. Gürcistanlı yetkililer de uçağın alınması için hiçbir bir girişimde bulunmadı.

DEV UÇAK, İKİNCİ EL ARABA FİYATINA SATILACAK

Havalimanı apronunda kaderine terk edilen dev uçak ile ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) düğmeye bastı.  4LSKN tescilli hurda hava aracı "Ilyushing Il-76TD" tipi uçağın satılmasına karar verildi.

 


Geri Dön