27 / 04 / 2024

İkinci el araca olan talep patlaması 2023’te de devam edecek!

İkinci el araca olan talep patlaması 2023’te de devam edecek!

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli yaptığı açıklamada hem yeni yıl zamlarının etkisi hem de sıfır araçlarda süren tedarik sorunu sebebiyle 2023’ün ilk yarısında ikinci ele olan talep patlamasının devam edeceğini dile getirdi.



Tüm dünyayı etkileyen çip sorunu, enerji krizi, yüksek enflasyon ve ham madde tedarikindeki aksaklıklar, sıfır araçlara erişimi de oldukça zorlaştırdı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle 2022 yılında bütçesi uygun sıfır araç bulmak neredeyse imkansız bir duruma gelirken, araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar da 2. el araçlara yöneldi. Aktarılan detaylara göre, geçtiğimiz yılın ilk yarısında bir önceki yıla oranla yüzde 35 oranında artan ikinci el araç satışları, yılın ortalarında ÖTV ve matrah indirimi beklentisiyle durgunlaşsa da kasım ve aralık aylarında yeniden arttı.

İkinci el araca olan talep patlaması 2023’te de devam edecek!

Serdıl Gözelekli: “Kasım ve aralık aylarında resmen talep patlaması oldu”

Aktarılan detaylara göre, açıklamasında 2022 yılında küresel sorunlardan kaynaklı olarak sıfır araçta bulunurluk probleminin önceki yıllara oranla daha çok arttığına değinen VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, 2022 yılının ilk üç çeyreğinde ikinci el otomobil pazarında yüzde 15’lik bir büyüme gözlemlediklerini kaydetti. Açıklamasında söz konusu bu büyümenin nedeninin ikinci el araçların sıfır araçlara göre daha ekonomik ve ulaşılabilir olması olduğunu kaydeden VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, özellikle yılın ilk yarısında satışların çok yüksek oranda seyrettiğini söyledi. Sonrasında tüketicilerin matrah ve ÖTV güncellemesi beklentisiyle beraber ikinci el araç sektöründe bir durgunluk dönemine girildiğini kaydeden VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, Kasım ayında uzun süredir beklenen açıklamanın gelmesiyle de tüketicilerin tekrar alıma yöneldiğini ve talep patlaması başladığını kaydetti. VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli açıklamasında yeni yılda gelmesi beklenen zamlar öncesi yaşanan bu talep artışının satışların kasım ve aralık aylarında tekrar yükselmesine etki ettiğini de kaydetti.


 


Geri Dön