03 / 05 / 2024

İkinci el oto pazarında yeni yıl öncesi hareketlilik yaşanıyor!

İkinci el oto pazarında yeni yıl öncesi hareketlilik yaşanıyor!

Matrah düzenlenmesiyle kısa bir süre durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında 2023 yılı öncesi hareketlilik yaşanıyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, satışlarda belirgin bir hareketlilik olduğunu söyledi.



OTOMOBİL SATIŞLARI 2022’DE GERİLEDİ Mİ?

Yılın ikinci çeyrek diliminde kaydedilen yüksek oranlı artışların ardından, temmuzdan sonra daralma yaşandığını hatırlatan Erkoç, otomobil satışlarının geçen yılın aynı aylarına göre temmuzda yüzde 7,8, ağustosta yüzde 12,9, eylülde yüzde 20,7 ve kasımda yüzde 28,7 gerilediğini paylaştı.

İkinci el oto pazarında yeni yıl öncesi hareketlilik yaşanıyor!

Sıfır araçların ikinci el araç piyasasına göre kötü bir yıl geçirdiğini kaydeden Erkoç, "İkinci el araç piyasası, 2022'de sıfır araca kıyasla görece daha iyi bir yıl geçirdi. 2022 yılının son günlerinde, ikinci el otomobil piyasasında belli bir canlanma yaşandı. Sıfır araçlarda ÖTV matrah indiriminin umulan ucuzlamayı yaratmaması ve devam eden arz sıkıntısı bunda etkili oldu. Özellikle ekim, kasım dönemindeki düşüşler yeni yıla doğru yerini yoğun bir talebe bıraktı. İkinci el araca yönelişte gözle görülür bir artış var.” dedi.

Sıfır araçta sorunların çözülmesinin önemine vurgu yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci elde fiyatların yükselmeye ve piyasanın daralmaya devam edeceği beklentisini de dile getirdi. Erkoç, piyasadakilerin konuya kalıcı çözümler istediğini de sözlerine ekledi.

Araç alacaklar dikkat! Fiyatları duyanlar şok oldu. İkinci el otoda kriz çanları çalmaya başladı

Araç alacaklar dikkat: 2. el otomobil piyasasında dengeler değişti!

İkinci el oto pazarında fiyatlar ne durumda! İşte en çok satan modeller ve fiyatları...


Geri Dön