29 / 04 / 2024

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam edecek mi? Araba almak isteyenler o tarihi beklesin!

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam edecek mi? Araba almak isteyenler o tarihi beklesin!

Otomobil fiyatlarındaki fahiş artışları engellemek için alınan önlemler sonuç vermeye başladı ve araba fiyatları düşmeye başladı. Peki ikinci el araba fiyatları düşmeye devam edecek mi?



Otomobil fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları son zamanların en büyük sorunlarından biri haline gelmişti. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemler ve yaptırımlarla fiyatlar gerilemeye başlarken araba almak isteyenler İkinci el araba fiyatlarındaki düşüşün devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki araba fiyatları ne olacak? İkinci el araba fiyatları düşmeye devam edecek mi? Ekonomist Atilla Yeşilada araba almak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.

ARABA ALMAK İSTEYENLERE TAVSİYE!

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ekonomist Atilla Yeşilada, ikinci el araç piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, ikinci el araba almayı planlayan vatandaşlara önümüzdeki 6 ay içinde fiyatların düşeceği ve bu nedenle sabırlı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam edecek mi? Araba almak isteyenler o tarihi beklesin!

ARABA FİYATLARI YÜZDE 20 DAHA DÜŞECEK!

Atilla Yeşilada, Türkiye'deki araba fiyatlarının son dönemde yaşanan artışa dikkat çekti. Yeşilada, bu artışın yakın zamanda düzeleceğini belirterek, ikinci el araba almak isteyenlere önümüzdeki yaz aylarına kadar beklemelerini önerdi. Yeşilada'ya göre araç alacaklar beklerlerse şu anki dolar kuru üzerinden yüzde 20 daha düşük fiyatlara araç sahibi olabilecekleri konusunda uyarıda bulundu. 

Yeşilada'nın öngörüsüne göre, 20 bin ile 30 bin kilometredeki Avrupa arabalarının fiyatları, şimdiki dolar kurunun yüzde 20 altına düşecek.

İKİNCİ EL ARABA SATIŞLARI YAVAŞLADI MI?

Vavacars tarafından açıklanan rapora göre; İkinci el fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. Online ilan sitelerindeki yüksek fiyatlara rağmen ortaya çıkan düşüş, eylül ayındaki yüzde 8’lik düşüşe göre azalmış olsa da gerçek piyasalarda etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Araba almak isteyenler dikkat! İkinci el araba fiyatlarındaki düşüş yavaşladı mı?

TÜİK açıkladı: İkinci el araba piyasası ekimde yüzde 5,2 düştü! 

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

Geri Dön