17 / 05 / 2024

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu belirtti.



MASFED Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu ifade ederek, "Sadece Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş motorlu araç satıcılarının ticaretini kapsamış olan bu uygulama ile kayıt dışılığın önünü açacak ve motorlu araç satıcılarının ise cezalandırıldığı bir uygulama olacaktır.” diye açıklama da bulundu. 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu da kaydetti.

Buna göre, daha önce ihtiyari olarak getirilen güvenli ödeme sisteminin 1 Mayıs tarihinden itibaren olacak şekilde zorunlu hale getirildiğini dikkat çeken Aydın Erkoç, bunun sadece yetki belgesi olan esnafı kapsadığını, vergi ödemeyen, ayaküstü alım satım yapanları kapsamadığını da belirtti.

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Sistemin zorunlu hale getirilmesini MASFED olarak desteklediklerini de kaydeden Erkoç, “Ancak sadece Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş motorlu araç satıcılarının ticaretini kapsayan bu uygulama, kayıt dışılığın önünü açacak, motorlu araç satıcılarının ise cezalandırıldığı bir uygulama olacaktır” dedi.

Alıcının satış öncesi kaparo vermesi durumunda, beyan ile sisteme giren tutar arasında farklılık olduğu için işlem yapılamadığını dile getiren Aydın Erkoç, takas durumunda da para alışverişi olmadığı için işlemin gerçekleştirilemediğini bildirdi.

Güvenli ödeme sisteminin alıcı ve satıcının aynı bankada hesabı olması halinde gerçekleştiğine dikkat çeken Erkoç, sistemin merpenaltı ticaret yapanları da kapsayacak şekilde değiştirilmesi ve mevcut eksikliklerin giderilmesini istedi.

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Geçen yıl en çok binek araçta Volkswagen ticaride ise Doblo tercih edildi...

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

İkinci el online oto pazarı hareketlendi! İlana çıkan her 10 araçtan 3 tanesi satıldı!

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!


Geri Dön