28 / 04 / 2024

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!

Arabam.com ikinci el oto pazarını araştırdı. Haziran ayı verilerini paylaşan ikinci el otomobil platformu arabam.com, satılık ilanı verilen otomobilleri motor gücü, modeli, yılı ve diğer özelliklerine göre inceledi.



İkinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. İkinci el otomobil platformu arabam.com haziran ayında en çok ilan verilen ve satılan araçları araştırdı. Yapılan araştırmaya göre en fazla 400 bin liraya kadar olan araçların ilanları ağırlıklı bir yer tutarken, yine en çok ilanı konulan araçlar 2012, 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait modeller oldu.

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!

Arabam.com’un araştırmasına göre, haziran ayında en fazla ilanı yayınlanan araçların yüzde 70’lik bölümünü otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler takip etti. Satılık traktör ve tarım iş makineleri gibi ilanları ise yüzde 2’lik kısmı oluşturdu.

EN ÇOK RENAULT İLANI ÇIKTI

arabam.com’da yayınlanan haziran ayı ilanları markalar itibariyle incelendiğinde ise sırasıyla; satılık araç ilanlarında Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen markaları dikkati çekti. Model özelinde ise ilk sıraları; Clio, Megane, Astra, Egea, Focus, Corolla ve Passat modelleri aldı. Bu modelleri ise sırasıyla Honda Civic, Polo ve Opel Corsa modelleri izledi.

Haziran ayı ilanlarında ayrıca ikinci el arazi, SUV ve pick-up ilanlarının da önemli bir yer tuttuğu görülüyor. Nissan Qashqai model araçlar yüzde 20 ile ilanlarda en çok yer alan model olarak yerini aldı. Qashqai modelini sırasıyla Dacia Duster, Kia Sportage, Peugeot 3008, Fiat Egea Cross, Volkswagen Tiguan, Peugeot 2008, Hyundai Tucson, Mitsubishi L 200 ve Ford Kuga modelleri takip etti.

 


Geri Dön