Sektörel

İkinci ev yatırım olarak görülmeli mi? Vatandaşlar ne dedi? 

Artan konut fiyatları sebebiyle 2010 yılında yüzde 60 seviyesinde olan ev sahipliği oranı, 2023 senesinde yüzde 56,2 seviyesine kadar geriledi. Peki konut yatırımı için şimdi doğru zaman mı? İşte o merakla araştırılan sorunun yanıtı... 

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yeni ev alacaklar bu hayallerini ertelemeye başladı. Aktarılan son rakamlara göre, 2010'da 106 bin TL olan evin fiyatı, 2023'te 3 milyon TL'yi aşarken, konut sahipliğinde de düşüş hızlandı. 

2010 yılında yüzde 60 seviyesinde olan  konut sahipliği oranı, 2023 senesinde yüzde 56,2 seviyesine kadar geriledi. Ayrıca, konut fiyatlarının hanehalklarının gelirine oranı 2010'da yüzde 8,46 iken, 2023 yılında bu oran yüzde 61,61 olarak belirlendi. 

Rakamlar bu şekilde olunca konut yatırımına ilişkin araştırmalar hızlandı. Konuta yatırım yapacaklar, bunun için şu anın doğru zaman olup olmadığını merak ediyor. 

Yatırımcı 27 den 37 ye isimili kullanıcı, https://x.com/27den37 resmi X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "2. bir evi asla yatırım olarak görmem,deprem bölgesi bir ülkede özellikle.İlk ev ihtiyaçtır ama sonrası yatırım değil bence" ifadeleri yer aldı. 

Peki vatandaşlar konut yatırımı ve ikinci evi almak ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar... 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: En büyük mağduriyet, bir ailenin tapulu evi yıkılınca yaşanır!

Yüksek kiralar memurların da rotasını değiştirdi! Hiç kimse büyükşehirlere gelmek istemiyor!

Konuta erişim için 'sosyal konut' projeleri şart! 

2 ay önce Ataköy'de 3 milyon TL'ye satılan 1+1 evin fiyatı şimdi 4.5 milyon TL! Arz artmazsa, fiyatı talep belirler!