05 / 10 / 2024

Konuta erişim için 'sosyal konut' projeleri şart! 

Konuta erişim için 'sosyal konut' projeleri şart! 

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, vatandaşın konuta erişimi için, sosyal konut projesinin hükümetin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda net talimatlar verdiğini söyledi.




Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs TV’de katıldığı canlı yayında konut piyasasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Oğuz, yarım kalan projelerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için istikrarlı bir yönetimin şart olduğunu belirtti.

VATANDAŞIN KONUTA ERİŞİMİ SAĞLANACAK

“Sosyal konut hayat bulacak” diyen Bakan Oğuz, sosyal konut projesinin hükümetin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda net talimatlar verdiğini söyledi. 

Oğuz, “Bu proje bir ihtiyaç olarak kabul ediliyor. Önce yasa geçti, fon oluşturuldu. Faiz oranlarının yüksek olduğu bu dönemde vatandaşın konuta erişimini kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Konuta erişim için sosyal konut projeleri şart! 

YARIM KALAN PROJELER TAMAMLANACAK

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki hükümetin istikrarı korumasının önemine vurgu yaptı.

Yarım kalan projelerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için istikrarlı bir yönetimin şart olduğunu belirten Oğuz, “Her anlamda istikrara ihtiyacımız var. Yarım kalan projelerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi, hepsi istikrar anlamına gelir.

Ekonomik protokollerin uygulanması da istikrarla ilgilidir. Bu hükümet, göreve geldiğinde bunları yapacağını söyledi. Bu yüzden biz, hükümet olarak, her zaman istikrar vurgusu yaptık ve istikrarın KKTC’nin geleceği için de çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki istikrarsız hükümetler bu ülkeye çok şey kaybettirdi ve şu anda da bir istikrar yakalanmış durumda. Mecliste de bir istikrar söz konusu, çıkan yasalarla ilgili bir düzen var. Planlamaların hayata geçirilmesi için istikrar her zaman şarttır.” ifadelerini kullandı 

 Konuta erişim için sosyal konut projeleri şart! 

SOSYAL KONUT PROJELERİ HAYATA GEÇECEK!

Oğuz, sosyal konut projesinin hükümetin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda net talimatlar verdiğini söyleyen Oğuz, “Başbakanımız sosyal konut projesine başlanacağını ve kısa sürede sonuç alacağımızı belirtti.

Bu proje hem hükümet hem de muhalefet tarafından bir ihtiyaç olarak kabul ediliyor. Önce yasa geçti, fon oluşturuldu, faiz oranlarının yüksek olduğu bu dönemde vatandaşın konuta erişimini kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Kıbrıs'tan konut alan Türk yatırımcılarının oranı yüzde 4'ü geçti!

Geri Dön