14 / 05 / 2024

İkitelli Sağlık Kampüsü son durum!

İkitelli Sağlık Kampüsü son durum!

Türkiye’nin dev sağlık projesi İkitelli Sağlık Kompleksi’nin temelleri 2013’ün son ayında atılacağı açıklanmıştı. Fakat yıl bitti beklenen olmadı. 2 bin 682 yatak kapasiteli dev sağlık kentinin temeli 2014'e kaldı...




İkitelli Sağlık Kampüsü son durum!


Kamu-özel ortaklık modeli ile İstanbul İkitelli’de hayata geçirilmesi planlanan İkitelli  Entegre Sağlık Kampüsü inşaatının 2013 yılının son ayında başlayacağı bilgisi verilmişti. Fakat yıl bitti inşaat çalışmaları başlamadı. 2 bin 682 yatak kapasiteli dev sağlık kentinin temeli 2014'e kaldı.


2 bin 682 yatak kapasiteli 

Başakşehir ve Kayaşehir bölgesinin tam ortasında İkitelli’de 2 milyon metrekare alan üzerinde projelendirilen projenin inşaat alanı ise 817 metrekare. Toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olan İkitelli Sağlık Kampüsü, tamamlandığında sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük sağlık komplekslerinden biri olacak. 


 İkitelli Sağlık Kampüsü son durum!


Hangi hastaneler yer alacak?

Avrupa Yakası’nda sağlık hizmetlerinin büyük bir bölümünü karşılaması hedeflenen komplekste farklı branşlarda birçok hastane yer alacak. İkitelli Sağlık Kampüsü’nde; 


400 yatak kapasiteli Bölge Hastanesi

150 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi

300 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastenesi

150 yatak kapasiteli Kalp Damar Hastanesi

250 yatak kapasiteli Ortapedi Hastanesi

200 yataklık Psikiyatri Hastanesi

200 yataklık Fizik Tedavi Merkezi

10 yataklık Yanık Ünitesi

50 yataklık Travma Merkezi

20 yataklık Transplantasyon

775 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi


Civarda ulaşım çalışmaları başladı

2 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek olan İkitelli Sağlık Kampüsü projesi başlamadan etrafında ulaşım çalışmaları başladı bile. Olimpiyatköy-Kirazlı metro hattına yakınlığı ile dikkat çeken projeye, inşaatı devam eden 3.Köprüye de çevre yoluyla bağlantısı sağlanacak. 


İkitelli Sağlık Kampüsü hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Geri Dön