28 / 04 / 2024

'İktidardan Önce Açıklıyorum' diyen Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret için rakam verdi!

'İktidardan Önce Açıklıyorum' diyen Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret için rakam verdi!

Gazeteci Fatih Portakal, yaptığı açıklamada 'İktidardan Önce Açıklıyorum' diyerek son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret için rakam verdi...



Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun merakla beklenen 2. toplantısı sonrası Türk-İş, masada herhangi bir rakam konuşulmadı" dedi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu açıklamaya tepki gösteren gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret için rakam telaffuz etti.

Sputniknews'te yer alan habere göre hem asgari ücretlileri hem ailelerini hem de çalışan bütün herkesi etkileyecek olan 2024 yılı asgari ücreti için çalışmalar sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu görüşmelerin 2.'si dün tamamlandı. Fakat masaya rakam gelmemesi de oldukça tepki çekti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gelen eleştiriler içinde en dikkat çekicisi de gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.

 İktidardan Önce Açıklıyorum diyen Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret için rakam verdi!

Peki Gazeteci Fatih Portakal son dönemlerde gündemden düşmeyen asgari ücret zammı ile ilgili neler söyledi? 2024 yılı için milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak? İşte Gazeteci Fatih Portakal'ın konu ile ilgili o açıklamaları...

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Portakal, rakam konuşulmamasına isyan ettiği paylaşımında asgari ücret için tahminini de açıkladı.

Gazeteci Fatih Portakal'ın paylaşımı şu şekilde:

Türk-İş yetkilisi açıklamasında “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz neden buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: iş veren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün Türkiye'sinde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. Nokta! Yine yazıyorum: yeni ücret 16 bin 500/16 bin 900 TL arası olacak. Oh be, bu senenin asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısından sonra, “Rakam belirli olmadığı için dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli. Asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli” demişti.

Erişilebilir kiralık konut modelleri geliştirilmeli!

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?


Geri Dön