01 / 05 / 2024

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Resmi Gazete'de yer alan karar kapsamında ilaç fiyatlandırmasındaki euro kurunun güncellendiği açıklandı. Buna göre, daha önce 14 lira olarak uygulanan güncel euro değer oranına yüzde 25 zam geldiği belirtildi. İşte fiyat artışı sonrası güncel ilaç rakamları ve haberin detayları...



Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik yapılmasını öngören Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanırken ilaç fiyatlandırmasında yer alan euro kuruna karşı yükseliş uygulandıği belirtildi. Buna  göre, ilaç fiyatlarına gelen yüzde 25'lik zam kararı 25 Aralık 2023 tarihinde itibaren yürürlüğe girecek.

İLAÇ FİYATLARINA YÜZDE 25 ZAM YAPILDI

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik öngören Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, kararla ilgili güncel bir euro değeri yüzde 25 yükseltilerek 17 lira 55 kuruş seviyesine kadar geldi. Güncel euro değeri daha önce 14 lira olarak uygulanmaktaydı.

25 ARALIK 2023 TARİHİNDEN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE OLACAK

Uygulanacak kararla, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de euro kurunda yapılan oran kadar güncellendiği bildirildi. Barem değeri fiyat korumalı ürünlerde 60 lira 51 kuruş, diğer ürünlerde ise 31 lira 62 kuruş olarak gerçekleşti. Uygulanacak olan söz konusu karar 25 Aralık 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek.

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

İLAÇ ALIRKEN ECZANELER ARASI FARK OLUR MU?

Bu fark ücreti ilave ücret olarak kaydedilmez. Fark ücreti ve katkı payı ücretleri eczanenin karşıladığı reçete provizyon çıktısında yer almaktadırç Fakat, bunun dışında yasal olmayarak eczaneler tarafından talep edilen fark ücreti ile ilgili başvuru olması halinde eczanelere işlem yapılacaktır” denilmektedir.

ÇALIŞAN KİŞİ İLACIN NE KADARINI ÖDER?

İlaç katılım payı oranı nedir? Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10'u, diğer kişiler için yüzde 20'si oranında katılım payı alınır.

AİLE HEKİMİNE GİDİNCE ÜCRET KESİLİR Mİ?

Aile hekimliğinde sağlık hizmetleri ücretli midir? Aile hekimliğinde sağlık hizmetleri ücretli midir? Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir.

İlaç firmaları artık kamuya indirim uygulamıyor!

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!


Geri Dön