28 / 04 / 2024

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesi'ne eklendiğini açıklayarak vatandaşlara müjdeyi verdi.

44 İLACIN BEDELİ ÖDENECEK! İŞTE O LİSTE...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından, "Sosyal güvenlik alanında sağladığımız destekler ile vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç 'bedeli ödenecek ilaçlar listesi'ne alındı.

Böylelikle bedeli ödenecek yurt içi ilaç sayısını 8 bin 375’e çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" ifadelerini kullandı.

O LİSTE BELLİ OLDU!

Bakan Işıkhan tarafından yapılan paulaşıma göre; listeye alınan ilaçlardan bazıları şöyle; 9 kanser, 2 diyabet, 4 alerjik rinit ve astım, 3 sindirim sistemi, 1 metabolik hastalık, 1 hipertansiyon, 1 multiple skleroz, 6 kalp damar hastalıkları ilacı.

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

SGK 23 İLACI GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALDI!

Geçtiğimiz günlerde de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendiğini duyurmuştu. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında olacak.

Devlet tarafından vatandaşlara ekonomik anlamda destek olacak yeni karalar alınıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemesi doğrultusunda 23 ilaç geri ödeme listesine eklendi. Bu ilaçların altısının yerli ilaç olduğu vurgulandı.

Sosyal Güvenli Kurumu kapsamında 23 ilaç geri ödeme listesine alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanı Vedat Işıkhan ise sosyal medya hesabından yaptığı  açıklama ile ilaçların detaylarını açıkladı. SGK tarafından SUT düzenlemesi çerçevesinde, 6'sı yerli 23 ilaç listeye alındığı belirtildi.

İlaçların beş tanesi antianemik, beş tanesi antipsikotik, 5 tanesi immunosüpresant, 4 tanesi kanser, 2 tanesi solunum sistemi, 1 tanesi tiroit tedavisinde kullanılıyor, son olarak 1 tanesi ise vitamin ilacı olmak üzere toplamda 23 ilaç geri ödeme listesine alındı.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

 


Geri Dön