28 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından şehitlerin emaneti olan çocukları ile harp-vazife malulleri ve çocuklarına eğitim yardımı sağladıklarını açıklayarak, eylül ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA EĞİTİM ÖDEMELERİ YARIN YAPILIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazi çocukları için yılda tek sefere mahsus olmak üzere 18 bin 891 öğrenciye toplam 200 milyon 500 bin lira eğitim ve öğretim yardımında bulunulacağını duyurdu.

Işıkhan sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: ''İlköğretimde öğrenim görenlere 7 bin 646 lira 94 kuruş, ortaöğretimde öğrenim görenlere 11 bin 470 lira 41 kuruş, yükseköğretimde öğrenim görenlere 15 bin 293 lira 88 kuruş ödeme, 20 Ekim Cuma günü yapılacak.

Evlatlarımıza, kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum." dedi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından  başvuru yapmayan, binlerce kişi başvuruların nereden ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Bu kapsamda ''şehit ve gazi .ocukları eğitim ödemeleri başvuru ekranı, şehit ve gazi .ocukları eğitim ödemeleri başvuruları nereden yapılır?'' gibi konu başlıklarında araştırmalar yapılıyor.  Peki şehit ver gazi çocukları eğitim ödeme başvuruları nereden,  nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

ŞEHİT VE GAZİ EĞİTİM ÖDEME BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIYOR?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri senede  bir defaya mahsus olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül-31 Aralık'ta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödeniyor.

Öte yandan YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenler kişilerle ilgili eğitim öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları, aynı öğretim yılı içinde ödeniyor. 

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar bu taleplerini e-Devlet üzerinden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" bölümünden de gerçekleştirebilecek.

Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Son Dakika Aile Bakanı Göktaş'tan ekim müjdesi! 1250 TL'lik Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Sosyal ve ekonomik destek (SED) ekim ayı ödeme takvimi: Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?

 

 


Geri Dön