29 / 04 / 2024

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğ düzenlemesi doğrultusunda 23 ilaçın geri ödeme listesine alındığı açıklandı.

Hükümet tarafından vatandaşlara ekonomik anlamda destek olacak yeni karalar alınmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemesi doğrultusunda yirmi üç ilaç geri ödeme listesine adını yazdırdı. Bu ilaçların altısının yerli ilaç olduğu kaydedildi.

23 İLAÇ GERİ ÖDEME LİSTESİNE EKLENDİ

Sosyal Güvenli Kurumu kapsamında 23 ilaç geri ödeme listesine alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GERİ ÖDEME LİSTESİNE EKLENEN İLAÇLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile ilaçların detayları kaydedildi. SGK tarafından SUT düzenlemesi çerçevesinde, 6'sı yerli 23 ilaç listeye alındığı belirtildi. İlaçların beş tanesi antianemik, beş tanesi antipsikotik, 5 tanesi immunosüpresant, 4 tanesi kanser, 2 tanesi solunum sistemi, 1 tanesi tiroit tedavisinde kullanılıyor, son olarak 1 tanesi ise vitamin ilacı olmak üzere toplamda 23 ilaç geri ödeme listesine alındı. Bu haberi paylaşan Vedat Işıkhan, 6 ilacın yerli olduğunu kaydederek, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." dedi.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

SGK'dan İLAÇ PARASI NASIL ALINIR?

Hekim tarafından önerilen ilacın eczaneden ücret ödemeden bir şekilde temin edilememesi halinde, dava açmadan önce dava şartı olarak da aranan ilk husus SGK'ya bu zamana kadar ödenen ilaç bedellerinin ve bir sonraki ilaç ücretlerinin karşılanması için başvuru yapılmış olması gerekir.

SGK İLAÇ FARKI NEDİR?

SGK ile sözleşmeli eczaneler aynı eşdeğer ilaçların ücreti ile kişinin talep ettiği eşdeğer ilacın fiyatı arasında oluşan fark ücretini kişilerden talep etmektedirler. Bu fark ücreti ilave ücret olarak değerlendirilmez. Fark ücreti ve katkı payı ücretleri eczanenin karşıladığı reçete provizyon çıktısında görülmektedir.

SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

 


Geri Dön