28 / 04 / 2024

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.



Birçok kişi erken emeklilik olma fırsatına sahiptir. Erken emeklilik maaşı alma şartları, insanlara emeklilik öncesi dönemlerini daha verimli bir şekilde değerlendirme olanağı sunar. Bu şartlar, çalışanların emeklilik planlarını daha esnek hale getirerek onlara ek bir güvence sağlama konusunda yardımcı olur.

Emeklilik tablosu 

EYT konusundaki girişimler ve küçük esnafın prim sürelerinin kısaltılma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar ev hanımlarının emeklilik haklarını ve küçük esnafın sosyal güvencesini iyileştirmeyi amaçlıyor.

10 yıl sigortayla emekli olabilirsiniz

Emeklilik olmak için yeterli prim ödeme gün sayısına ulaşamamış, ancak yaşları emekli olmaları için uygun olan kişilere yaştan emeklilik fırsatına sahiptir. Bu fırsat kişinin ilk sigortalılık tarihine göre değişen şartlara tabidir, ancak sadece 10 yıl (3600 gün) çalışma ile emekli olmak da mümkündür.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Normal emeklilik koşullarını karşılayamayan kişiler için bu yaştan emeklilik durumu daha düşük prim ödeyerek emekli olma fırsatı sunar. Hatta sadece 10 yıl boyunca çalışmış olan bir kişi bile bu seçeneği kullanabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta bu hakkı kazanabilmek için erken yaşta sigortalı olunması gerektiğidir.

İlk tarihe dikkat 

Emeklilik şartları sigortalı kişilerin ilk kez sigortalı oldukları tarih itibarıyla değişiklik göstermektedir. 9 Eylül 1981'den önce sigortalı olmuş kadınlar ile 23 Mayıs 2002 tarihinden itibaren en az 15 yıl sigortalılığı bulunan kadınlar, 50 yaşında ve en az 3600 prim günü ile emekli olabilirler. Diğer yandan, 9 Eylül 1976'dan önce sigortalı olmuş erkekler ve yine 23 Mayıs 2002 tarihinden itibaren en az 15 yıl sigortalılığı bulunan erkekler, 55 yaşında ve en az 3600 gün prim ödemişlerse emekli olma hakkına sahiptirler. Daha geç sigortalı olan kişiler için emeklilik hakkı kazanma şartları oldukça önemlidir. 

SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı?

SGK resmen duyurdu! 529 memur alınıyor! Dev alımda tarih belli oldu, şartlar açıklandı! Fırsatı sakın kaçırmayın

SGK dul maaşı sorgulama detayları Ekim 2023! Dul ve yetim maaşı nasıl sorgulanır? Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön