02 / 05 / 2024

SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1392 sözleşmeli personel alımı için KPSS 2023/6 tercihlerinin sona erdiği 11 Ekim tarihinden bu yana beklenen sonuçları açıklamak için ÖSYM'nin duyurusunu bekliyor. Binlerce aday "SGK personel alımı tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusuna yanıt arıyor.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 1392 sözleşmeli personel alımı için KPSS 2023/6 tercihleri 5 - 11 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru süreci sona erdikten sonra adaylar merakla beklemeye başladılar. Sonuçların açıklandığı tarihte, ÖSYM'nin internet sitesindeki ilgili bölüme tıklayarak tercih sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

SGK 1392 personel alımına başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yakın tarihlerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için 1.392 sözleşmeli personel alımının gerçekleştirileceğini açıkladı. SGK, yeni personel alımı için başvuru tarihleri, gereken şartlar, kadro dağılımı ve kontenjanlar konusunda detayları içeren bilgileri içeren KPSS-2023/6 tercih kılavuzu tarafından belirlendi.

SGK tarafından duyurulan KPSS-2023/6 (SGK sözleşmeli personel alımı) tercih işlemleri 05-11 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Tercihlerin sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. Ancak yerleştirme işlemleri adayların puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yapılacak.

 SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

SGK personel alımı yerleştirme sonuçları sorgulama

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanarak ÖSYM'nin resmi internet sayfasından kolaylıkla öğrenebilirler. Yerleştirme bilgileri ve sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edildikten sonra bu bilgiler aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'na da elektronik ortamda iletilir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin belgeler, adaylara veya Sosyal Güvenlik Kurumu'na posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilen adaylar atama işlemleri için ilgili kuruma bizzat başvurmalıdırlar. Atanma süreciyle ilgili gereken evraklar ve bu belgelerin teslim tarihleri gibi önemli bilgiler Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesinde detaylı bir şekilde yayınlanacaktır. 

SGK personel alımı ve kadro dağılımı 

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında şu kadrolarda alım yapacağını duyurdu:

  • 1.231 büro personeli
  • 27 koruma güvenlik görevlisi
  • 4 teknisyen
  • 130 destek personeli,
  • Bu bilgilere göre toplamda 1392 personel alımı yapılacaktır.

SGK’dan flaş duyuru! Ayda 3 emekli maaşı almak artık mümkün! Tüm detaylar peş peşe açıklandı!  

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor


Geri Dön