28 / 04 / 2024

İlaç fiyatlarına yüzde 75'lik zam talebi!

İlaç fiyatlarına yüzde 75'lik zam talebi!

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, güncel avro kurunun yüzde 40'ı olarak uygulanan 6,2925'lik ilaç kurunun yüzde 70'e çıkması için talepte bulundular. Bu doğrultuda talep gerçekleşirse ilaç fiyatlarına yüzde 75'lik bir zam olacak.



İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, güncel Euro kurunun yüzde 40'ı olarak uygulanan 6,2925'lik ilaç kurunun yüzde 70'e çıkmasını istediklerini duyurdular. Bu talebin gerçekleşmesi kapsamında ilaç fiyatlarına yüzde 75 oranında zam yapılacak. 

İlaç fiyatların belirlenmesinde kullanılan ilaç avro kuru ile güncel piyasa kuru arasındaki büyük fark, sektörün üretiminde sorun yaratmasının yanı sıra toplumun ilaca erişiminde de sıkıntılara neden oluyor. İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, kur değişiminden dolayı yıl içinde 2. kez kur güncellemesi beklentisini ifade ediyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre, ilaç üreticileri, 2022'nin Şubat ayında 6,2925 TL olarak açıklanan ilaç avro kurundan ötürü zor bir süreçten geçiyorlar.  
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön