01 / 05 / 2024

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.



ESK'dan sozcu.com.tr'ye aktarılan bilgi kapsamında, zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren geçerli oluyor. Bugün yapılan zam ile beraber kilogram başına kıyma fiyatı 229 Türk Lirası'ndan 279 Türk Lirası'na, kuşbaşı fiyatı 259 Türk Lirası'ndan 319 Türk Lirası'na, sığır bifteğin fiyatı 325 Türk Lirası'ndan 405 Türk Lirası'na, pirzolanın fiyatı 380 Türk Lirası'ndan 450 Türk Lirası'na, bonfilenin fiyatı 540 Türk Lirası'ndan 600 Türk Lirası'na, tavuk kanat fiyatı 110 Türk Lirası'ndan 138 Türk Lirası'na, tavuk but fiyatı 67 Türk Lirası'ndan 74 Türk Lirası'na, tavuk göğüs fiyatı 68 Türk Lirası'ndan 85 Türk Lirası'na, tavuk pirzola fiyatı 90 Türk Lirası'ndan 113 Türk Lirası'na kadar çıkartıldı. 

Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşlar ESK mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu. TÜİK verilerine göre, martta bir önceki aya göre zam şampiyonu yüzde 21,30'luk artış ile orta öğretim olurken, kuzu eti yüzde 18,58'lik artış ile ikinci, dana eti yüzde 14,65'lik artış ile üçüncü, kümes hayvanları eti yüzde 12,19'luk artış ile dördüncü olmuştu.

Et ve Süt Kurumu ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

TÜRKİYE ET TÜKETİMİNDE AVRUPA'DA SON SIRADA

Eurostat’ın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) aldığı verilere göre Türkiye, sağlıklı beslenme konusunda Avrupa’da son sırada yer aldığı ifade edildi.  Eurostat’ın verilerine göre 27 üyeli AB ülkelerinde iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı 2022’de yüzde 8,3 oldu. Avrupa ülkeleri arasında en yüksek oranlar yüzde 22,1 ile Romanya ve yüzde 21,6 ile Bulgaristan’da görüldü.

Türkiye’de iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamanların oranı olan yüzde 41,5 ile ikinci sıradaki Romanya’yı ise neredeyse ikiye katladı.

Et fiyatlarına peş peşe zam! 15 günde 45 lira zam gelmişti, yeni zam yolda...

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

Mutfağın demirbaşına okkalı zam! Ucuza kaçana da kritik uyarı

Kırmızı ette fiyatlar yeniden yükseliyor! Bir haftada 15 TL zam geldi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön