27 / 04 / 2024

Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

Kırmızı et fiyatları aldı başını gitti. Vatandaş eti yüksek fiyattan almakta zorluk yaşarken kasaplar bile yüksek fiyatlara isyan etti. Kırmızı et fiyatlarına 1 yılda neredeyse yüzde 100 zam geldi.



Vatandaşın yüksek fiyatlarla derdi bitmiyor. Ayçiçek yağı, süt, şeker derken kırmızı et fiyatları son bir yılda neredeyse yüzde 100 arttı. 

Kırmızı et fiyatları aldı başını gitti. Vatandaş eti yüksek fiyattan almakta zorluk yaşarken kasaplar bile yüksek fiyatlara isyan etti. 

Tgrt'den Özay Erad hem kasaplarla hem de vatandaşlarla et fiyatlarını konuştu, beklentilerini öğrendi. Et fiyatları bir yıl içinde yükselişe geçince vatandaşlar da alışveriş listesinden önce eti çıkardı. Kasaplar da son zamların ardından boş kaldı.

ET FİYATLAR NE KADAR?

Vatandaş zamlarla uğraşırken kırmızı et fiyatları da artmaya devam etti. Son zamlarla beraber pirzolanın kilosu 545 lira, kuzu kuşbaşı 455 lira, dana 400 lira oldu. Kıymanın kilosu ise 380 liraya ulaştı.

 Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

KIRMIZI ET ARTIK LÜKS OLDU

Kırmızı et fiyatlarındaki artışlardan sonra ete olan talebin azalmasını ve bir senedeki fiyat değişimine dikkat çeken Mustafa Karabulut "1 yıl içinde aşağı yukarı 270 TL- 260 TL olan et 400 TL oldu. Neredeyse yüzde 100 zam geldi. Tabi fiyatlar arttı yani her şeyin fiyatı yükseldi ete de yansıdı." dedi.

ET FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Karabulut’a göre kırmızı et fiyatları fiyatlar böyle kalmayacak, düşecek. Karabulut, fiyatların düşeceğini bekledikleri söyleyerek, "Kesinlikle düşecek. Alım gücü yok çünkü talebi olmayan bir şeyin fiyatı düşer" diye belirtti.

"Besilik danalar çıkacak yani et olarak kesime çıkacak diyen Karabulut, kesime çıkınca da fiyatlar talebi ne kadar olursa yükselmeyeceği kanaatinde.

Boşuna bekliyorlar fiyatların yükselmesini diyen Karabulut, "Bu saatten sonra 400 TL olmuş etin kilosu 500 TL olmasını kimse beklemesin." diye konuştu.

 Kırmızı et fiyatları uçtu! Serbest piyasadaki fiyatlara kasaplar bile isyan etti! 

MALİYETLER KASAPLARI ZORLUYOR

Kasap Aydın Arı da 1 sene önce kıymanın kilosunun 100-120 TL seviyesinde olduğunu, şimdilerde gelen zamlarla kıymanın 280 TL'ye kadar çıktığını ifade etti. Fiyatları kendilerinin de takip edemediğini anlatan Arı, “Bir dana karkasın şu anda bize kemikli maliyeti kıymada 360 TL. İşçi parası elektrik var kira var gider var. 380 TL'ye satmak zorundayız. Şu an bir yevmiye kalıyorsa elimizde öpüp başımıza koyuyoruz." diye değerlendirdi. 

“FİYATLARI KASAPLAR ODASI BELİRLESİN”

Arı, serbest piyasaya karşı çıkarken fiyatların eskiden olduğu gibi Kasaplar Odası tarafından belirlenmesini talep ediyor ve “Piyasada fiyat aynı olsa kimse fiyat yüksek satamaz” diyor.

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu, KPSS şartlı yüzlerce memur alacak! 

SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C emekli zammı için kritik hesaplama! En düşük emekli maaşı 11 bin 250 lira mı oluyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön