Kırmızı ette fiyatlar uçuşa geçmişti! Bakanlık kolları sıvadı!
Yükselen fahiş fiyatlar her üründe olduğu gibi kırmızı et fiyatlarında da bi hayli, yükselmişti. Fahiş zamların ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile alakalı önlemlerine başvuracağını bildirdi.
Karkas kesim, bir hayvanın parçalara ayrılması işlemidir. Genellikle büyükbaş hayvanlar, küçükbaş hayvanlar, domuzlar, tavuklar gibi hayvanlar karkas kesim işleminden geçirilir.
Karkas kesim işlemi, hayvanın öncelikle boğazlanması veya insani yöntemler kullanılarak öldürülmesiyle başlar. Daha sonra, hayvanın derisi çıkarılır ve iç organları çıkarılır. Ardından, hayvanın eti belirli parçalara ayrılır. Bu parçalar genellikle kas, kemik, yağ, bağırsak, beyin gibi farklı dokulara ayrılır.
Karkas kesim işlemi, etin hijyenik ve güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Bu nedenle, et endüstrisi için oldukça önemlidir. Ayrıca, karkas kesim işlemi, hayvanların etinin verimli bir şekilde kullanılmasını da sağlar.
ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR!
Alım gücünü tartan kırmızı et ücretleri her geçen gün zamlanmayı sürdürüyor Alım gücünde oluşan gerileme ile beraber eve et sokmak neredeyse namümkün hale geldi. Evini geçindirmek adına temel gıda ürünlerinden birisi olan eti tüketmek neredeyse lüks olarak sayılıyor.
Son dönemelrde gelen zamlar ile beraber kilo kilo et alma devri nerdeyse bitmiş durumda. 2023 ile beraber kırmızı ete gelen zam seviyesi yüzde 50 seviyelerinde oldu. Son bir ay içerisinde ise et ücretlerindeki zam oranı yüzde 30'a çıktı. Ulusal Et Konseyi aracılığı ile paylaşılan verilere göre bazı bölgelerde dana karkas kesim
ücreti 180 TL'ye çıktı.
Kırmızı ette fiyatlar uçuşa geçmişti! Bakanlık kolları sıvadı!