İş Fırsatları

İletişim Başkanlığı mütercim tercüman alacağını duyurdu!

İletişim Başkanlığı tarafından iki mütercim tercüman alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda, başvuru şartları neler? Adaylarda aranan nitelikler neler? 

İletişim Başkanlığı tarafından, iletişim faaliyetlerinde, tanıtma, basın, enformasyon, kamu diplomasisi ve özellikle tercüme hizmetlerinde çalıştırılmak için Fransızca (1), Bulgarca (1) dillerinde Mütercim-Tercüman pozisyonunda istihdam edilmek amacı ile toplam 2 (iki) mütercim tercüman alınacağı duyuruldu. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI MÜTERCİM TERCÜMAN ALACAK

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

- Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olması gerekir.

- Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 40 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

- Adaylar en fazla bir pozisyon için başvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

-  Adaylar İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan İletişim Personeli ve Mütercim Tercüman alımı ilanlarından sadece birine başvuru yapabilecektir. Birden fazla ilana başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacağı kaydedildi.

-  Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1’inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirilmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER NELER?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Fransızca Mütercim Tercüman pozisyonu (1) için aranan özel şartlar:

- 2022-2023 Yılı KPSS sınavında P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak,
- Sınav başvuru bitiş tarihi itibariyle son 5 yıl içerisinde Fransızca dilinden en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak, (c) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Fransızca Öğretmenliği, İngilizce ve Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümlerinin birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir.

Bulgarca Mütercim Tercüman pozisyonu (1) için aranan özel şartlar:

(a) Sınav başvuru bitiş tarihi itibariyle son 5 yıl içerisinde Bulgarca dilinden en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine veya bu seviyede dil bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak, veya anadili Bulgarca olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak veya Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Bulgar Dili ve Edebiyatı, Bulgarca Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
(b) En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olunması gerekir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?


Adaylar başvurularını 8 Temmuz– 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında e-Devlet aracılığıyla İletişim Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı
(https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır. Kılavuz: https://kamuilan.sbb.gov.tr/ilanDetay.aspx?kod=Lqqyp6sFENOjWv5ZblwjQGvE8Wz9uPueDcMF8GPRqbb290QCSsbhjd%2bcHAoDynckcUQqhLHw2SjTEsUWD34Wg05%2fByA5EPrEhVE0F2J799wAXH%2bd3wqR0hl1G2btwOBY

Aksigorta personel alımı yapacak!

Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu!

AJet personel alamı yapacağını duyurdu!