28 / 04 / 2024

Ilgaz Dağı'na yeni bir tesis inşa ediliyor!

Ilgaz Dağı'na yeni bir tesis inşa ediliyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı, yeni bir tesise daha kavuşuyor. Çankırı sınırları içindeki Ilgaz Yıldıztepe Mevkii'nde özel idare tarafından yaptırılan tesis yüzde 95 oranında tamamlandı..



Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı, yeni bir tesise daha kavuşuyor. Çankırı sınırları içindeki Ilgaz Yıldıztepe Mevkii'nde özel idare tarafından yaptırılan tesis yüzde 95 oranında tamamlandı. Vali Vahdettin Özcan, yeni tesislerle Ilgaz Dağı'nın ülkemizin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi söyledi. 


Tesis inşaatını il genel meclisi üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Vali Özcan, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni'den bilgi aldı. Tesisin Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm, Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde yer aldığını belirten Kaymakam Güni, şöyle dedi: "5 bin metre kare kapalı alana sahip olan binamız, güvenlik ve sağlık birimlerinin de görev yapacağı şekilde tasarlanmıştır. 


Yemekhanesi, hamamı, saunası, çok amaçlı salonu, 2 adet mutfağı, mutfakta yemek asansörü ve soğuk hava deposu bulunmaktadır. 5'i süit oda olmak üzere 28 odası bulunmaktadır. 4 tarafında koridorları görecek şekilde kamera sistemi vardır. Odalar dahil olmak üzere sprink sistemi bulunmaktadır.



Bizim Gazete


Geri Dön