05 / 05 / 2024

Ilgaz Tüneli 2015'in sonunda açılacak!

Ilgaz Tüneli 2015'in sonunda açılacak!

Ankara-Kastamonu arasındaki mesafeyi 1,5 saat kısaltacak olan Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolun ve Ilgaz Tüneli’nin yapımı tüm hızıyla sürüyor. Ilgaz Tüneli’nin 2015 yılının sonunda tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.



Ankara-Kastamonu arasındaki mesafeyi 1,5 saat kısaltacak olan Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolun ve Ilgaz Tüneli’nin yapımı tüm hızıyla sürüyor. Başkenti, İnebolu, Abana ve Cide sahilleri ile denize açacak olan tünel, Kastamonu’ya yatırımcıları da, turistleri de çekecek.


Ayrıca sürücülerin korkulu rüyası olan Ilgaz Dağı, yapılacak tünelle 8 dakikada geçilebilecek. Bunun dışında Ilgaz Tüneli’nin yılda ülke ekonomisine katkısı 38.2 milyon lira olacak. Zirvesinden karın eksik olmadığı Ilgaz Dağı, yakında aşılması zor engel olmaktan çıkacak. Tünel, Küre Dağı ile arasına aldığı Kastamonu gibi bir hazineye ulaşımı kolaylaştıracak, hem de Anadolu’nun kuzeyi ile güneyini birleştirecek. Kastamonuluların özlemle beklediği Ilgaz Tüneli’nin 2015 yılının sonunda kış ayına gelmeden tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor. 


Yurt 



Geri Dön