28 / 04 / 2024

İlhami Akkum kimdir?

İlhami Akkum kimdir?

Mentor İnşaat Yönetimi’nde ortaklardan biri olan İlhami Akkum kimdir? İlhami Akkum inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? İşte Mentor İnşaat Yönetimi ortağı İlhami Akkum'un biyografisi...



İlhami Akkum kimdir?

İlhami Akkum, 1960 yılı  İzmir  doğumlu. İlhami Akkum bugün, Mentor İnşaat Yönetimi ortaklarından.


İlhami Akkum,  Ankara  Çankaya İlkokulunda, İzmir Saint-Joseph Fransız Erkek Ortaokulunda, İstanbul Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesinde eğitim gördü. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde yapan Akkum, yüksek lisansı ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği şeklinde okudu.


İlhami Akkum, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünün İnşaat İşletmeciliği ve Finans Yönetimi sertifika programına katıldıktan sonra, yurtiçi ve yurtdışı birçok firmada müteahhitlik ve müşavirlik kuruluşlarında görev aldı. 


Yapı Kredi Koray ve Finans Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarında Müdür ve Genel Müdür vekili olarak, TSKB GYO A.Ş.ve TAIB Yatırım Bankası’nda ise Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.


İlhami Akkum, Mentor İnşaat Yönetiminde olup aynı zamanda, Fellow, Royal Institution of Chartered Surveyors unvanına sahip. 


İstanbul Proje Yönetim Derneği yönetici ve akredite eğitmenlerinden olan İlhami Akkum, Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı Derneği ve PMI (Project Management Institute) üyesi.




Geri Dön