01 / 05 / 2024

İlhan Gültekin, Ardahan Göle'nin 2015 projeleri anlattı!

İlhan Gültekin, Ardahan Göle'nin 2015 projeleri anlattı!

Ak Parti İlçe binasında yapılan Ak parti Göle ilçe danışma meclis toplantısına Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay Göle İlçe Başkanı ilhan Gültekin Göle Belediye Başkanı Akın Ismailoğlu gibi isimler katıldı.



İl konuşmayı yapan Göle Ak Parti ilçe başkanı İlhan Gültekin; Göle ilçesinde yapılacak olan projeleri sıraladı. Şu projelerden bahsetti... 


Göle de ki her mahallemize mahalle konağı yapılacak çok amaçlı yapılacak olan mahalle konakları mahalle muhtarlarının tasarrufu sorumluluğunda olacak taziye çadırı düğün ve mahalledeki sosyal faaliyetlerin yürütülebildiği çok amaçlı sosyal amaçlı kullanıma hazır yapılar olacak. 

Göle için otogar projemiz gündemde yeni TOKI yanma inşa edilecek. Ayrıca yeni TOKI yan tarafına kapalı spor salonu ve sentetik çim sahanın yan tarafına gençlik merkezi inşa edilecek orası bir spor komplesine dönüştürülecek. Yine yeni  TOKİ  yan tarafına Göle Öğretmen Evi içerisinde çok amaçlı kullanılabilen 500 kişilik konferans salonu yer alacak. Onun hemen yanı başın da 300 kişilik öğrenci yurdu yapılmakta bunlar tamamlanacak. Göle'miz insanının büyük çoğunluğu hayvancılıkla uğraşmakta güzel Göle'mize hayvan borsası kurulacak modern bir yapı olacak. Tarım lisemiz açılacak. 


Köy yollarımıza 30 km sıcak asfalt çalışması yapılacak ilk etapta. Bunun yanı sıra Göle Devlet Hastanesi mayıs ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak. Duran çam sulama barajımız bir başka projemiz bu yıl yapımına başlanacak göle ovaları sulanacak göle halkı dışarıdan saman ot gibi kaba hayvan yemi almayacak. 


Göle ye çevre illerimizde olmayan sosyal bilimler lisesi yapılacak. Sosyal bilimler lisemiz çevre illerden de öğrenci kabul edecek. Bunlardan başka Göle m iz in büyük sorunu olan içme suyu projemiz bu yıl karların kalmasıyla hemen başlayacak bununla beraber içme suyu temiz su aratma tahsisi de yapılacak. Yapılacak projelerimiz bitmedi. 


Kanalizasyon atık su projemizde tamamlandı onunda kısa zamanda faaliyete geçmesi için çalışmalarımız devam edecek, bunun yanı sıra belediyemizde dere ıslah çalışmalarını ayrıca yapacak. Alt ve üst yapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesi için çalışmalarınız başlayacak belediye başkanımız ilgili çalışmaları başlatacak. 


Bütün bunlar tamamlanınca güzel bir Göle'miz adına yaraşır bir Göle'miz olacak ekonomik alanda sosyal alanda ve çevre konusunda birçok problemimiz çözülmüş olacak kentsel dönüşüm gerçekleşecek ilçemiz gerçek hüviyetine sahip olacak diyorum sözü Ardahan milletvekilimiz Orhan Atalay bırakıyorum, dedi.


Ardahan Alsancak


Geri Dön