29 / 04 / 2024

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, inşa ettikleri binanın Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığına yönelik iddialara yanıt verdi. 



İlim Yayma Vakfı, hayata geçirdikleri binanın Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığına yönelik sosyal medyada yer alan paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İlim Yayma Vakfı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Daha yüksek ve büyük bir bina yıkılarak yerine kademelendirilmiş, bölgenin tarihi siluetine uygun ve inşaat alanı daha küçük bir bina yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan açıklamada Fetva Yokuşu'nda "Fetva Han" ismiyle 50 seneden fazla zamandır han olarak işletilen yerin, malikleri tarafından yurt şeklinde kullanılması kaydıyla kendilerine bağışlandığı bildirildi.

İlim Yayma Vakfı ndan Süleymaniye deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Binanın depreme dayanıklı olmadığı anlaşıldığından, yıkılarak yeniden projelendirilmiş, yapılan proje Anıtlar Kurulu tarafından da onaylanmıştır. Binanın eski ve yeni görsellerinden de anlaşılacağı üzere tek kütle halinde, daha yüksek ve büyük bir bina yıkılarak yerine kademelendirilmiş, bölgenin tarihi silüetine uygun ve inşaat alanı daha küçük bir bina yapılmaktadır. Böylelikle yeni binamız Süleymaniye Camisi'nin etrafının açılmasına ve caminin daha iyi görünür olmasına katkı sağlayacaktır." ifadeleri ye aldı.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!


Geri Dön