Sektörel

İlk evini alacaklar yüzde 4 harç ödeyecek, ikinci ve üçüncü evde bu tutar katlanacak! Vatandaşlar ne diyor? 

Konut sektöründe hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenlemelerden biri ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabında paylaştı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://twitter.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından konutlar için hayata geçirilmesi planlanan bir düzenlemeye değindi. 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yaptığı paylaşımında Habertürk yazarı Rahim Ak'ın yeni düzenleme ile ilgili verdiği bilgileri aktardı. 

Rahim Ak, "Edindiğimiz bilgilere göre konutlar için düşünülen düzenlemede  vatandaş ilk evini satın alırken harç yüzde 4 olacak. 
İkinci evi almaya çalıştığınızda bu tutar muhtemelen bir kat artacak. Üçüncü, dördüncü belki daha fazla evi almaya çalıştığınızda belki bir kaç kat daha artacak" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, Ak, "Bakalım lobi gücünün fazla olduğunu bildiğimiz inşaat müteahhitlerine rağmen bu düzenleme yapılabilecek mi?" sorusunu yöneltti. 

Peki vatandaşlar konut alacaklar için hayata geçirilecek bu yeni düzenleme için neler diyor? İşte gelen o yorumlar...

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

Avrupa Konutları, Swissotel Residences Bodrum Hill'i satın aldı!

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!