29 / 04 / 2024

İller Bankası’ndan belediyelere 9.5 milyon lira mezbaha kredisi!

İller Bankası’ndan belediyelere 9.5 milyon lira mezbaha kredisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası’nın yerel yönetimlere sağladığı krediler, Kurban Bayramlarında vatandaşı rahatlatacak. İller Bankası’ndan belediyelere 9.5 milyon lira mezbaha kredisi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası’nın yerel yönetimlere sağladığı krediler, Kurban Bayramlarında vatandaşı rahatlatacak. 



Sağlıklı ve modern et kesiminin sağlanması için yerel yönetimlerin mezbaha yapımı projelerine kredi veren İller Bankası, son iki yıl içerisinde çeşitli belediyelerin mezbaha tesisinin yapımı için 9.5 milyon lira kaynak tahsisi gerçekleştirdi. Bu kredilerle yapılacak olan mezbahalar temiz ve sağlıklı bir hizmet sunacak. Mezbahalar, Kurban Bayramlarında da vatandaşlara kapsamlı bir hizmet verecek.

 


İller Bankası tarafından yapımına onay verilen altı projeden Kırıkkale Kapalı Otoparklı Mezbaha binası-Soğuk Hava Depolama Et Kesim ve Taşıma Sistemleri 4 milyonluk tahsisatla ilk sırada, yaklaşık 3.8 milyonluk tahsisatla Giresun Espiye Canlı Hayvan Borsası ve Mezbaha Tesisi yapım işi ise ikinci sırada yer alıyor. Bolu-Gerede, Ağrı-Taşlıçay, Konya-Çiğil ve Yozgat-Sorgun Mezbaha inşaatları yatırım yapılan diğer projeler arasında bulunuyor. Banka ayrıca, Hatay Kırıkhan Belediyesinin mezbaha yapım işinin eksik kalan bölümleri için malzeme desteği sağladı.



İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, hizmetleri vatandaşlara belediyelere yaptıkları destek ve yardımlarla ulaştırdıklarını söyledi. Ülke genelinde yapılan bir hizmetin diğer hizmetleri olumlu şekilde etkilediğini belirten Genel Müdür Karaman, “Tam donanımlı yapılan bir mezbahanın gıda sektöründeki öneminden tutun da çevreye kadar birçok faydası vardır. Bizim Banka olarak bu desteğimiz yaşanılabilir bir çevre yolunda yapılan hizmetlerden bir tanesidir.” dedi.



Genel Müdür Karaman konuşmasına şöyle devam etti:“Kurban Bayramı’nda da hizmet verecek olan mezbahalar vatandaşlarımızın güzel, temiz ve rahat bir bayram geçirmelerini sağlayacak. Bu tip projelerin çoğalması ile de hoş olmayan görüntüleri bitireceğiz. Yapılan ve yapılacak olan bu mezbahalar güvenin ve temizliğin simgesi olacaktır.”


Geri Dön