15 / 05 / 2024

İmam Altınbaş Kimdir?

İmam Altınbaş Kimdir?

İmam Altınbaş kimdir? İmam Altınbaş’ın mesleği nedir? İmam Altınbaş nereden mezundur? İşte detaylar!



Birikim Varlık Yönetim A.Ş. 2017 yılından bu zamana kadar BDDK kararı ile faaliyet izni alarak çalışmalarına devam eden Birikim Varlık Yönetim şirketi, 2012 yılında Altınbaş Holding tarafından BDDK izni ile devralınmıştır.

İMAM ALTINBAŞ KİMDİR?

İmam Altınbaş, 1965 yılında Gaziantep’in Araban ilçesinde doğmuştur.

İMAM ALTINBAŞ İŞ HAYATI

İmam Altınbaş aile işi olan kuyum sektörüne adım atarak 1975 yılında hala eğitimini sürdürürken aile mesleğini yapabilmek için Altınbaş Mücevherat markasında iş hayatına atıldı. 1996’da kurulan Altınbaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi.

İmam Altınbaş Kimdir?

 İmam Altınbaş, kuyumculuk sektöründe Altınbaş Mücevherat, Assos Pırlanta gibi ; finans sektöründe de Creditwest; enerji sektöründe Alpet ve Atak Madeni Yağlar; lojistik sektöründe Transal Denizcilik ile başarılı çalışmalar yaptı. Aynı zamanda eğitime verdiği katkılarla da adından söz ettirdi. Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfınca kurulan Altınbaş Üniversitesi’nin temellerinin atılmasına da öncülük etmiştir. Eğitimden devam edersek, İmam Altınbaş, İmam Altınbaş Vakfı bünyesinde 2014’de Vega Okullarını da kurdu.

70 yılı geçen bir zaman diliminde pek çok alanda başarı ile faaliyette olan Altınbaş Holding’in gücü ile finans ve bankacılık sektörüne adını yazdırdı.

İmam Altınbaş, yurt içinde ve dışında da perakende ağını genişletti ve dünyaya açılan Altınbaş Mücevheratın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Altınbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte Başkan Yardımcılığı ve Yürütme Kurulu Üyeliği üstelenmiştir. 2008 – 2010 yıllarında ise Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Türk – Arnavut İş Konseyi Başkan Yardımcılığını yapmıştır.

İmam Altınbaş, 2010 yılından beri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanlığını yaptı.

İSO’da uzun yıllar Meclis Üyeliği yapmış olan İmam Altınbaş, 2022 yılında gerçekleşen seçimde oy çokluğu ile tekrardan seçilip, 2022- 2026 yılları arasında İSO Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı olarak görevine devam edecek olup, bununla birlikte de İSO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

İMAM ALTINBAŞ EVLİ Mİ, BEKAR MI?

İmam Altınbaş evlidir ve iki çocuk babasıdır.


Geri Dön