04 / 05 / 2024

İmar affı mağduriyeti meclis gündeminde!

İmar affı mağduriyeti meclis gündeminde!

İmar affının uygulanması sırasında oluşan mağduriyetler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, imar affının uygulanması sırasında oluşan mağduriyetlere ilişkin soru önergesi verdi. Karaduman, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li Karaduman, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Karaduman, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Uzun zamandır yönetme yetkisini elinde bulunduran iktidarınızın 2018 yılında İmar Barışı adı altında çıkarmış olduğu “İmar Affı” ile ilgili olarak bazı hususlar izaha muhtaçtır. Konu neticesinde çeşitli mağduriyetler ortaya çıkmıştır. Düzenlemeden yararlanmak isteyen bazı vatandaşların yapı kayit belgeleri iptal edilmiş, çeşitli cezai işlemler uygulanmış ve evleri hakkında yıkım kararı verilmiştir.''

İmar affı mağduriyeti meclis gündeminde!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1- 2018 yılından itibaren düzenlemeden yararlanan vatandaşlarımızın sayısı toplamda kaçtır? Bu kapsamda vatandaşlardan toplamda kaç TL tahsil edilmiştir?

2- Yasanın çıkmasını bekledikten sonra başvuru yapanların bir kısmında uydu görüntüleri gerekçe gösterilerek yapı kayıt belgeleri iptal edilmiştir. Uydu görüntülerinin çok önceki tarihlere ait olduğu dolayısıyla düzenlemede belirtilen kıstaslara uymadığı için mağduriyet oluştuğuna dair iddiaları değerlendiriyor musunuz? Bundan dolayı oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?

3- Yapının başlama ve bitiş tarihi, kontrol mekanizmasının olmaması, uydu sistemi dışında bir dayanak ve belgenin olmayışı, ilk başvurunun 24 Haziran 2018 olmasına rağmen 31 Aralık 2017 tarihinin milat kabul edilmesi mağduriyete sebep olan konulardır. Bunları tekrar gözden geçirecek misiniz?

4- İmar Affı konusunda oluşan mağduriyetlerin en aza indirilmesi hususunda yerel yönetimleri sürece dâhil etmekte misiniz? Bakanlığınız ve belediyeler arasındaki koordinasyon süreci nasıl ilerlemektedir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön