02 / 07 / 2024

İmar affı Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in dükkanıyla yine gündemde: Kaçak yapılar imar affıyla resmileştirilmemeli

İmar affı Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in dükkanıyla yine gündemde: Kaçak yapılar imar affıyla resmileştirilmemeli

Köfteci Sergen olarak bilinen Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in açmaya çalıştığı köfteci dükkanı, imar kurallarına aykırılıkla gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Tekirdağ'ın gündeminde son günlerde televizyon programıyla ünlenen Köfteci Sergen’in Gaziköy Mahallesi'nde E-5 Karayolu üzerine inşa etmeye çalıştığı köfteci dükkanı sık sık yer tutuyor. Köfteci Sergen olarak bilinen Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in açmaya çalıştığı köfteci bir imar sorunuyla gündemde. 

Master Chef Türkiye programı ile şöhreti yakalayan Sergen Özen’in İstanbul yolu üzerinde yaptığı mekanın bir bölümünün kaçak olduğu ile ilgili iddialar ve Sergen’in iftara atıldığına ilişkin açıklamaları, son zamanlarda gündemde yer tutuyor. 

Trakya Gazetesi'nden Serap Cömertoğlu İşçan, bugünkü köşesinde kaçak yapıları ve imar barışını kaleme aldı. Serap Cömertoğlu İşçan, Sergen Özen'in villası ile ilgili "İmar barışından faydalanılarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan yapı kayıt belgesini sunan Sergen, her şeyin yasalara uygun olduğunu belirtese dahi yetkililer, yapılan inşaatın teknik olarak uygun olmadığını ifade ediyor" bilgilerini verdi. 

İmar affı Masterchef yarışmacısı Sergen Özen in dükkanıyla yine gündemde: Kaçak yapılar imar affıyla resmileştirilmemeli

Diğer yandan imar barışı ile yararlanılan yapıya ait metrekarenin üzerinde inşaat yapılmasının da başka bir ayrıntı olduğunu aktaran Serap Cömertoğlu İşçan, "İddialar ile ilgili konuşan Sergen Özen seçimlerden önce her şeyi belediyeye sorarak kiraladığını, hiçbir sorun olmadığı, alanda bir işletmenin olduğu ve ruhsat verilebileceğinin söylendiğini aktarıyor" diye konuştu. 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2 Nisan tarihinde yapıya ilişkin ilave eklentilerle yaşam alanları oluşturulduğu ve gereğinin yapılmasına ilişkin tutanak tutulduğu belirlendi. 

İşçan, "Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri ise söz konusu araziye ilişkin vasıf değişikliği yapılmadığı için alanın tarla şeklinde olduğuna, İmar Kanun 18. Maddesi kapsamında da bir uygulama yapılması gerektiğine, uygulama yapılmadan, yapılaşması ve ruhsat alınmasının mümkün olmadığını metrekare değişikliklerinin de olacağını belirtiyor" açıklamasında bulundu.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz de Tekirdağ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl
Müdürlüğü tarafından Yapı Kayıt Belgesi iptal edildikten sonra, belediyenin işlem yapabileceğinin altını çizdi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güleryüz, söz konusu parseldeki yapı ile ilgili şekilde şahıs ya da resmi kurumlar yoluyla belediyeye yapılan herhangi bir şikayet başvurusu olmamakla beraber sosyal medya ve kamuoyunda çıkan ilgili yapı ile ilgili haberlerin ihbar niteliğinde değerlendirildiğini Yapı kayıt belgesini iptal edilip edilmeyeceği konusunda Tekirdağ Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği İl Müdürlüğüne görüş yazısı yazıldığını bildirdi kayıt belgesinin iptal edilmesi yönünde görüş gelmesi halinde ise Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddeleri kapsamında yasal işlem yapılacağını dile getirdi.

İmar affı Masterchef yarışmacısı Sergen Özen in dükkanıyla yine gündemde: Kaçak yapılar imar affıyla resmileştirilmemeli

Trakya Gazetesi köşe yazarı Serap Cömertoğlu İşçan, burada en temel sorunun, Bakanlık tarafından kaçak yapılara imar barışı adı altında resmiyet kazandırılması, bakanlık ve yerel yönetimlerin imar planlamalarında koordinasyon sağlayamaması olduğuna dikkat çekti. 

"“Şimdi yapalım daha sonra bir şekilde, bir yol bulunur, resmiyet kazandırılır” mantığının devleti yönetenlerden, sokakta ki vatandaşa kadar sirayet etmesi zihniyetinden ivedilikle uzaklaşılmalı" diyen İşçan, konu ile ilgili yazısını şu şekilde tamamladı:

"Kaçak yapılar, imar barışı söylemleriyle Bakanlık tarafından resmi şekilde kabul görmemeli, kaçak yapılara hiçbir koşulda, gerek bakanlık gerekse belediyeler tarafından, göz yumulmamalı, izin verilmemeli."

Kripto varlık düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı! İzinsiz faaliyetlere 5 yıl hapis cezası verilecek!

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Kanyon AVM'nin şu anki değeri 6.3 milyar TL'yi aştı!


Geri Dön