01 / 05 / 2024

İmar barışı başvuru tarihleri 2018!

İmar barışı başvuru tarihleri 2018!

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek. İşte imar barışı başvuru tarihleri 2018..



İmar barışı, iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskân verilmesi ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans sağlamasını amaçlıyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek. Yapının depreme dayanıklılığı hususu malikin sorumluluğunda olacak.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. 

İmar barışı başvuru tarihleri 2018

İmar barışı için 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. İmar barışı başvuruları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara yapılacak.

Yapılan tespit sonucunda arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden yüzde üç oranında kayıt bedeli alınacak. Ancak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis işlemi için bedelin iki katı ödenecek.

İmar barışı kapsamında çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. Su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilecek. Yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalarından vazgeçilecek. 


17 soruda imar barışı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön